Administrerende direktør i OKNygaard, Ole Kjærgaard. Foto: PR.
Administrerende direktør i OKNygaard, Ole Kjærgaard. Foto: PR.

Bæredygtighed og socialt ansvar er ved at finde indpas i udbud fra offentlige virksomheder. Krav om eksempelvis CO2-regnskab, brug af eldrevet materiel eller HVO-diesel samt socialt ansvar for hele leverandørkæden mere udbredt. Det genkender anlægsgartnervirksomheden OKNygaard, der er en del af Idverde-koncernen. Det er en tendens, som de gerne ser mere udbredt, fortæller administrerende direktør i OKNygaard, Ole Kjærgaard, i en pressemeddelelse.

– Hvis vi som samfund skal afhjælpe den natur- og klimakrise, vi står over for, og vi som virksomheder skal tage ansvar for vores “impact” hele vejen ned gennem leverandørkæden, bliver vi nødt til at sætte skub i den bæredygtige udvikling. Udbuddene er et godt sted at starte, udtaler Ole Kjærgaard.

– Det er positivt, at flere inkluderer bæredygtighed, herunder naturhensyn, i deres udbudsproces, for det kan gøre en stor forskel for vores miljø og samfund. Vi håber, at endnu flere vil være med, og at flere prioriterer bæredygtighed, så det ikke bliver prisen, der i sidste ende afgør andelen af natur- og klimahensyn, for så rykker vi ikke langt nok.

OKNygaard opnåede i efteråret 2022 bæredygtighedscertificeringen B Corp som den første anlægsgartnervirksomhed i hele EU. En B Corp-certificering er dokumentation på høje standarder inden for både miljø og socialt ansvar.

– Vi gør vores ypperste for at udvikle os og skabe innovative metoder til f.eks. at øge biodiversitet og CO2-binding hos vores kunder, ligesom vi optimerer egne aktiviteter, så de udleder mindre CO2. Vi ser også løbende på sociale forhold som arbejdsmiljø og trivsel i vores egen organisation, ligesom vi evaluerer vores leverandører på en lang række parametre, udtaler Ole Kjærgaard.

Bæredygtighedsstrategien sikrer implementering

OKNygaard har vedtaget en bæredygtighedsstrategi, som indeholder ti mål, der sikrer, at bæredygtighed gennemsyrer alle dele af organisationen og siver videre ud i samfundet.

Det indebærer blandt andet CO2-reduktion, øget ressourceanvendelse, øget biodiversitet, høj medarbejdertrivsel, etablering af partnerskaber og at skærpe opmærksomheden på vigtige samfundsemner som klimaforandringer og natur- og biodiversitetskrisen.