GF Forsikring får nyt domicil i Cortex Park i Odense. Visualisering: PLH Arkitekter.
GF Forsikring får nyt domicil i Cortex Park i Odense. Visualisering: PLH Arkitekter.

GF Forsikring er for længst vokset ud af rammerne på Jernbanevej 65 i Tarup i det nordvestlige Odense. Selskabet rundede sidste år 350.000 medlemmer, og allerede for to år siden måtte GF bygge en midlertidig pavillon, fordi der ikke længere var plads til alle i hovedbygningen.

Men nu er der udsigt til bedre og mere holdbare forhold for medarbejderne, når selskabet efter planen kan tage en hel ny administrationsbygning i brug i andet halvår af 2026.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Med en placering i Cortex Park tæt på motorvej og letbane bliver der nemmere adgang for både medarbejdere og gæster. GF Forsikring er fortsat inde i en positiv udvikling med en generel støt medlemsfremgang – både i forhold til private og mindre erhvervsvirksomheder over hele landet, udtaler Mark Palmberg, administrerende direktør i GF Forsikring. Og han fortsætter:

Det er AP Pensions ejendomsselskab, AP Ejendomme, der skal stå for opførelsen af det nye domicil til GF Forsikring, der har indgået en lejekontrakt med AP Ejendomme, som kommer til at eje den nye bygning. Totalentreprenøren Raundahl & Moesby står for selve byggeriet af ejendommen, der bliver på i alt 16.200 kvadratmeter.

– Vi lægger stor vægt på, at vores ejendomme skal bidrage mest muligt til den grønne omstilling inden for byggeriet, og det er også tilfældet med det kommende GF Forsikring-domicil, udtaler dministrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

En del af en større bydelsplan

Grunden, som det nye domicil kommer til at ligge på, er købt af statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, som i de seneste 10 år har stået i spidsen for udviklingen af Cortex Park til et attraktivt bolig- og erhvervsområde – tæt på Syddansk Universitet og det nye OUH.

– Vi er meget glade for, at vi med salget af grunden er med til at sørge for, at Cortex Park fortsætter sin positive udvikling, udtaler Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme.

Totalentreprenør på opgaven er Aarhus-firmaet Raundahl & Moesby. Her ser de frem til at gå i gang med byggeriet af domicilet til GF Forsikring, som bliver et bæredygtigt byggeri.

– Vi kan rigtig godt lide at blive udfordret, specielt når det gælder ambitioner og mål for den grønne byudvikling og det bæredygtige byggeri. I dette projekt kunne vi blandt andet bringe ejendommen i overensstemmelse med den nye EU-taksonomiforordning, udtaler Carsten Raundahl, administrerende direktør i Raundahl & Moesby.

GF Huset, som det kommende hus kommer til at hedde, bliver landsdækkende administrationsbygning for GF Forsikring med den centrale skadehjælp og fælles servicefunktioner.

Fakta om byggeriet

Lejer: GF Forsikring
Placering: Cortex Park, ved Campusvej/Niels Bohrs Allé, 5230 Odense M
Nærmeste letbanestop: Cortex Park
Grundareal: 4.900 kvadratmeter
Bygnings samlede areal: 16.200 kvadratmeter (fire etager inklusive stueetage)
Antal arbejdsstationer: Cirka 600
Forventet første spadestik: September 2024
Forventet ibrugtagning: Sidste halvdel af 2026
Totalentreprenør: Raundahl & Moesby
Bygherre: AP Ejendomme
Arkitekt: PLH Arkitekter
Ingeniør: Sweco
Bygherres rådgiver: Rambøll
Sælger af grunden: Freja Ejendomme