AP Pension investerer i medieby i Odense

AP Pensions datterselskab AP Ejendomme skal sammen med DSB Ejendomsudvikling udvikle en helt Media City Odense, som vil omfatte 40.000 kvadratmeter.

Administrerende direktør i AP Ejendomme Peter Olsson (til venstre) og Michael Kruse, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects. Foto: PR.
Administrerende direktør i AP Ejendomme Peter Olsson (til venstre) og Michael Kruse, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects. Foto: PR.

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, og DSB Ejendomsudvikling har efter udbud indgået et strategisk samarbejde om at udvikle en helt ny medietech-by i Odense, Media City Odense. Den kommende medieby forventes at få en samlet volumen på cirka 40.000 kvadratmeter.

Samarbejdet mellem AP Ejendomme og DSB EU er et såkaldt joint venture, hvor begge parter ejer 50 procent af projektet, skriver pensionskassen i en pressemeddelelse.

TV 2 Danmark, JFM, SDU, TV 2 Fyn og Media City Odense kunne i juni sidste løfte sløret for, at de havde underskrevet en hensigtserklæring med DSB Ejendomsudvikling om projektek.

En række medier, marketingvirksomheder og medieuddannelser forventes at komme til at have deres daglige gang i Media City Odense.

Mediebyen skal opføres på en nabogrund til Kvægtorvet, hvor TV 2 Danmark har sit hovedkontor.

– Det er et visionært projekt, som passer ind i vores strategi for kontorejendomme. Samtidig er der stor interesse for projektet blandt de potentielle lejere, udtaler administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson om projektet.

Hos DSB Ejendomsudvikling har det været væsentligt at finde en partner, der vil være en del af projektet på lang sigt, og som arbejder til gavn for den grønne omstilling, fortæller administrerende Søren Beck-Heede fra DSB Ejendomsudvikling i meddelelsen.

– De parametre har blandt andet været afgørende for, at vi har valgt, at vi sammen med AP Ejendomme skal realisere planerne for MCO. Med AP Ejendomme som partner på hele projektet, kan vi nu arbejde endnu mere målrettet med at komme videre med de mange planer, der er for hele området, udtaler Søren Beck-Heede.

Mere end et nyt kontorfællesskab

AP Pension investerer i Media City Odense. Visualisering: C. F. Møller Architects.
AP Pension investerer i Media City Odense. Visualisering: C. F. Møller Architects.

Hos TV 2 Danmark glæder de sig over, at samarbejdet baner vejen for realiseringen af det kommende Media City Odense.

– Vi er glade for, at etableringen af medietech-byen nu bevæger sig ind i en mere konkret fase i forhold til at skabe de fysiske rammer for vores fælles vision om Danmarks mest attraktive medietech-arbejdsplads, udtaler TV 2’s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

Parterne har udarbejdet et samarbejdsmanifest, der beskriver den hensigt, alle involverede har med den nye medietech-by. I samarbejdsmanifestet står der blandt andet, at Media City Odense vil “skabe et kreativt studiemiljø centralt i MCO, der tiltrækker og udvikler talent og bringer viden i spil med mediekraftcentrets virksomheder såvel som adgang for studerende til ekstraordinær praksisnær undervisning”.

– Vi mener det alvorligt, når vi siger, at vi vil skabe et mediekraftcenter med internationale ambitioner, og her spiller de studerende en central rolle sammen med industrien. De kommer med nye tanker og andre perspektiver på tingene, som medievirksomheder kan få gavn af. Derfor er det vigtigt, at vi samler gode kræfter og kompetencer, så vi kan skabe de bedst mulige rammer for de studerende, der fremover bliver en del af medieverden, hvilket kræver et tiltrækkende miljø i og omkring domicilet, siger Jesper Rosener administrerende direktør i Jysk Fynske Medier.

Den regionale tv-station TV 2 Fyn planlægger at rykke hele virksomheden ind i det nye byggeri, når det står klar.

– Det nye mediehus bliver samtidig en magnet for talent for alle, der arbejder med medier, kommunikation og medieteknologi. Det vil understøtte Odense bys fortsatte udvikling som en af Europas bedste små storbyer. Det glæder vi os til at blive en del af, siger Peter Zinck, bestyrelsesformand for TV 2 Fyn.

AP Pension investerer i Media City Odense. Visualisering: C. F. Møller Architects.
AP Pension investerer i Media City Odense. Visualisering: C. F. Møller Architects.

C.F. Møller Architects sætter stregerne til Media City Odense, som forventes at komme til at rumme alt fra enkeltmandsvirksomheder til virksomheder med 500 medarbejdere.

Odense Kommunes borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), glæder sig over, at AP Ejendomme sammen med DSB Ejendomsudvikling skal eje det kommende byggeri.

– Odense er i dag en af verdens førerende robotbyer. Samtidig har vi mange stærke medievirksomheder, og derfor er det oplagt at forene medier og teknologi ved at placere og udvikle fremtidens mediehus her, udtaler borgmesteren.

Lejerne skal efter planen spænde fra større medievirksomheder med eget domicil til kontorhotel, der kan rumme mindre aktører fra mediebranchen, men alle vil være bundet sammen med delefunktioner på tværs som eksempelvis kantine, mødecenter og cafe.