ATP Ejendomme køber op i Carlsberg Byen for milliarder. Foto: PR.
ATP Ejendomme køber op i Carlsberg Byen for milliarder. Foto: PR.

ATP Ejendomme har købt fem erhvervsejendomme med et samlet areal på cirka 21.500 kvadratmeter af Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S. Det skriver pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

– En del af ejendommene er allerede lejet ud til gode, solide lejere, og vi ser frem til et godt samarbejde med ATP Ejendomme omkring udlejning af de få resterende arealer, udtaler administrerende direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S Jens Nyhus i meddelelsen.

Der er tale om erhvervsejendomme, der alle er bygget i årene 2021-2022. De består udelukkende af erhverv og rummer både kontorer, F&B- og retailenheder.

– En langsigtet investering i Carlsberg Byen er særligt attraktiv på grund af den stemning, som Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S har haft succes med at udvikle. En stemning som stammer fra et fantastisk miks af beboelse, kontorer og butikker i området, udtaler investeringsdirektør André Scharf fra ATP Ejedomme.

– Investeringen giver ATP Ejendomme stor mulighed for at indtage en langsigtet position i et vækstområde, og vi betragter disse ejendomme som en oplagt tilføjelse til ATP Ejendommes i forvejen stærke kontorportefølje, fortsætter han.

Han påpeger, at købet er i tråd med ATP Ejendommes strategi om at flytte “flere langsigtede investeringer ind på dansk jord”. ATP Ejendommes ejendomsportefølje beløber sig til 45 milliarder kroner.

Prisen på handlen fremgår ikke, men det understreges, at der er tale om en “milliardhandel”.

Udviklingen af Carlsberg Byen er allerede 80 procent færdig, mens den sidste del forventes færdig ved udgangen af 2024.

Bag udviklingen af den gamle bryggerigrund står Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, der ejes af Carlsberg (25 procent), PFA (30 procent), Topdanmark (22,5 procent) og PenSam (22,5 procent).