Bable Smart Cities får nordisk hovedkontor i København

Bable Smart Cities får nordisk-baltisk hovedkontor i Bloxhub i København. Den tyske virksomhed leverer løsninger til bæredygtig byudvikling.

Bable Smart Cities etablerer sig i Bloxhub i København, hvor den tyske virksomhed får nordisk-baltisk hovedkontor. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Copenhagen Capacity, som har hjulpet virksomheden med at finde sig til rette i den danske hovedstad.

Bable Smart Cities leverer ifølge Copenhagen Capacity løsninger, som hjælper offentlige og private organisationer med at samarbejde om at udvikle fremtiden bæredygtige byer.

– Da vi først fik kontakt med Copenhagen Capacity, havde vi ingen planer om at udvide i Danmark, men det blev hurtigt tydeligt for os, at den danske hovedstad var en ideel beliggenhed. For en tysk virksomhed som vores er Danmark en perfekt bro til resten af Norden. Og da Copenhagen Capacity introducerede os til det store netværk af organisationer, virksomheder og personer, der lige som os arbejder ambitiøst med grønne løsninger for fremtidens byer, var det tydeligt for os, at det var en oplagt lokation for os, udtaler Global Partnerships & Communications Lead, Tamlyn Shimizu, i meddelelsen.

Bable Smart Cities, der er en spinoff af Fraunhofer Institute IAO, blev etableret i Stuttgart i 2017. Bable tilbyder blandt andet digitale platformsløsninger samt rådgivning og uddannelse, som giver beslutningstagere bedre muligheder for at udvikle fremtidens bæredygtige byer.

Virksomheden samarbejder med hundredvis af private og offentlige organisationer i byer rundt om i hele Europa om alt fra såkaldt smart district roadmapping, stakeholder-engagement og innovationsøkosystemer til definition og pakning af brugercases indenfor mobilitet, energi, data, governance og meget andet.

De har for nylig udvidet i Barcelona, ​​London, Düsseldorf og med en ny afdeling i Rumænien. Selskabet er det seneste i rækken af bæredygtige virksomheder, som Copenhagen Capacity har haft fokus på at tiltrække de senere år.

– Byer over hele verden står over for enorme udfordringer med deres bæredygtige omstilling i de kommende år. Derfor har vi brug for virksomheder, som Bable Smart Cities, der leverer innovative løsninger på, hvordan vi skal samarbejde om at skabe fremtidens byer. Jeg er sikker på, at de vil blive et værdifuldt bidrag til det store økosystem af virksomheder her i Greater Copenhagen regionen, som arbejder ambitiøst med at udvikle fremtidens bæredygtige løsninger, udtaler Asbjørn Overgaard, administrerende direktør i Copenhagen Capacity.

Et af Bables kerneprodukter er selskabets Smart City platform, hvor virksomheder, organisationer og byer over hele verden kan dele eksempler på bæredygtige løsninger og lære af hinandens erfaringer.

Bable har ansat Henrik Morgen som leder af det nordisk-baltiske kontor og forventer at udvide teamet i København i de kommende år til også at omfatte lokale konsulenter, undervisere, forretningsudviklere og et med fuldt regionalt team, der kan drive urbane og regionale forandringer i Norden i den lokale kontekst.