Teknologisk Institut har indgået en elkøbsaftale med Better Energy. Med aftalen vil instituttet bidrage til at øge mængden af vedvarende energi i Danmark, oplyses det i en pressemeddelelse.

– Det er meget vigtigt for os at øge mængden af vedvarende energi, som vi køber til at drive vores faciliteter. Denne aftale vil give os mulighed for at aftage nok vedvarende energi til at dække størstedelen af elforbruget på vores site i Taastrup, siger Juan Farré, adm. direktør, Teknologisk Institut.

– Samtidig får vi muligheden for at komme tættere på vores bæredygtighedsmål samt støtte produktionen af grøn energi.

Teknologisk Institut har sammen med flere andre virksomheder på tværs af forskellige sektorer bidraget til, at en 55 hektar stor solcellepark placeret tæt på Hoby i Lolland Kommune nu producerer vedvarende energi. Ifølge instituttet forventes solcelleparken at producere 70 gigawatt-timer strøm. Det svarer til cirka 43.000 danskeres elforbrug, lyder det fra instituttet.

– Det er dejligt at se Teknologisk Institut bidrage til udviklingen af Hoby solcellepark gennem denne elkøbsaftale, siger Mikkel Thorup, direktør for elkøbsaftaler i Better Energy.

– Som en betroet partner for mange virksomheder i forhold til metoder til bæredygtig strøm går Instituttet foran ved at træffe beslutningen om at aftage ny vedvarende elektricitet, der dækker aktiviteterne i Taastrup.

Better Energy og Lolland Kommune har desuden netop indgået en aftale, som giver lokale virksomheder i kommunen mulighed for at komme forrest i køen og købe grøn strøm.

Better Energy planlægger at etablere et solcelleanlæg ved Gerringe på Sydlolland, og det er herfra, der udbydes grøn strøm til lokale virksomheder.