BGB skal i totalentreprise bygge 209 træboliger i Fælledby på Amager.
BGB skal i totalentreprise bygge 209 træboliger i Fælledby på Amager.

Gennem projektselskabet Fælledby P/S står By & Havn og PensionDanmark bag Københavns nye bydel på et 219.000 kvadratmeter stort areal på Amager.

I en pressemeddelelse oplyser BGB, at entreprenørvirksomheden netop har indgået kontrakt med projektselskabet om byggeri af 209 boliger i den nye bydel. De skal opføres i totalentreprise.

– Vi arbejder målrettet på at være med helt fremme med den nyeste viden inden for byggeri i Danmark, herunder på, hvordan vi får flere bæredygtighedstiltag ind i byggeriet, som for eksempel af bruge træ i de bærende konstruktioner. Derfor er vi stolte over at blive valgt til at være med til at opføre Fælledby, hvor bygherre netop har stort fokus på, at få så mange bæredygtighedstiltag i byggeriet som muligt. Det er en spændende opgave, vi nu skal i gang med, udtaler Jeppe Mulvad Jeppesen, projektchef og partner i BGB.

BGB skal bygge boligerne i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten, ABC – Rådgivende Ingeniører, Rambøll og Cowi.

Læs også: Milepæl for ny bydel med 2.000 træboliger i København

Boligerne i Fælledby forventes at opnå en certificering til DGNB Platin for både byggeri og landskab, og en livscyklusanalyse (LCA) et godt stykke under krav i den frivillige CO2-klasse.

Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi boligerne opføres næsten 100 procent i træ, oplyser BGB.

– Fælledby er i branchen og blandt borgerne allerede et profileret udviklingsprojekt med høje kvalitetskrav og høje ambitioner for etableringen af en klimabevidst bydel. I forlængelse af udbudsprocessen har det derfor været vigtigt at finde en entreprenør, som kan levere en kompetent styring og et resultat, som lever op til disse krav, udtaler Erling Thygesen, administrerende direktør i Fælledby P/S.

De tre til seks etager høje huse får en bærende konstruktion i træ. Både dæk, søjler, bjælker og en del af facaden bliver i træ. Det kræver en arbejdsproces med endnu mere fokus på at undgå fugt i konstruktionen end ved traditionelt byggeri, understreger BGB.

De kommende år bliver der bygget omkring 2.000 boliger i Fælledby. Heraf bliver cirka 500 almene boliger, som boligselskaberne FSB, Bo-Vita, KAB og DFB/Domea.dk skal bygge.

Helhedsplanen for Fælledby er udarbejdet af et hold bestående af Henning Larsen Architects med ingeniørfirmaet Artelia som underrådgivere.