Foto: Billund Lufthavn.
Foto: Billund Lufthavn.

I skyggen af coronapandemien var der i april 2020 dagligt blot 1-3 fly fra Billund Lufthavn, og der var kun én procent af de passagerer, der var i april 2019. Nu præcis to år senere er det igen vendt. Faktisk overstiger passagertallet for april 2022 passagertallet i april 2019 i rekordåret, skriver Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

Der har været 317.998 passagerer igennem lufthavnen i april 2022, hvilket er 5.407 flere passagerer end i april 2019. Optimismen i lufthavnen er derfor ikke til at trænge igennem.

– I år har vores flykunder introduceret ni rutenyheder, og vi har budt velkommen til norske Flyr samt Corendon Airline som nye ruteflyselskaber i lufthavnen. Samtidig er det blevet til et glædeligt gensyn med British Airways rute til London Heathrow og Turkish Airlines forbindelse til Istanbul, udtaler Jan Hessellund, administrerende direktør Billund Lufthavn, i meddelelsen.

Maersk Air Cargo har valgt Billund Lufthavn som deres europæiske base for luftfragt, og den nyhed blev kort tid efter fulgt op af nyheden om samarbejdet mellem Billund Lufthavn og PensionDanmark, der sammen skal skabe Billund Airport City gennem de næste 10-20 år.

– Vi arbejder målrettet efter at skabe et endnu stærkere knudepunkt i og omkring Billund Lufthavn for virksomheder, der ser værdien i at have lager- og kontorfaciliter eller andet i nærheden af en international lufthavn, fortæller Jan Hessellund.

– I vores optageområde – i det innovative Produktionsdanmark – bliver 40 procent af dansk BNP skabt. Den balance skal vedholdes. Udviklingen i lufthavnen vil sprede sig som ringe i vandet og afføde jobskabelse, erhvervsudvikling i de syd- og midtdanske kommuner og i det hele taget gøre Danmark rigere.

Vækst er ikke alt

Udviklingen i luftfragten fra Billund Lufthavn er på det højeste. Importen er dalende i april 2022 i forhold til samme måned sidste år. Til gengæld klarer dansk industri sig stadig godt i forhold til at eksportere varer ud i verden. Bluebird Nordic, DHL og Fedex ser alle flotte vækstrater, der understøtter, at april 2022 vækster med 10 procent i forhold til april 2021. Men ambitionerne er ikke udelukkende vækst, fragten må i højere grad gerne flyves fra Billund Lufthavn.

– Der bliver konstant udviklet og arbejdet hårdt på at omfavne den vækstrejse, der helt åbenlyst er i luftfragt i Billund Lufthavn. Og vores gode medarbejdere viser gang på gang over for hinanden, at de er i verdensklasse og løser opgaverne på bedste manér over for kunderne. Vores ambitioner er ikke udelukkende vækst. Vi har fragtmængderne til, at der kan flyve flere fragtfly herfra i stedet for, at lastbilerne kører det ud til de større lufthavne. Kunderne kan få varerne ekspederet endnu mere effektivt herfra, afslutter Jan Hessellund.