Billund Lufthavn lancerer store parkeringspladser

Bilerne bliver i dag større og større, derfor lancerer lufthavnsparkeringen i Billund nu bredere parkeringspladser. Desuden bliver det muligt at reservere en fast plads.

Parkeringspladserne i Billund Lufthavn er allerede større end standardparkeringspladserne i Danmark. De er faktisk 2,5 meter brede nu, hvilket er 20 centimeter bredere end en standardparkeringsplads, men ifølge Peter Rossel, parkeringschef, Apcoa Billund Lufthavn, kan den størrelse også være en udfordring. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Fra den 3. januar kan man derfor bestille XL parkeringspladser, der er 3,75 meter brede i lufthavnen.

– Bilerne bliver større og større, og hvis der holder to af de store modeller ved siden af hinanden i dag, skal man kante sig ud af bilen. Vi har stor efterspørgsel på større parkeringspladser, så nu har vi klargjort de mest terminalnære parkeringspladser i p-huset og gjort dem 50 procent bredere. Dem kan man nu reservere til ibrugtagning fra og med 3. januar, udtaler Peter Rossel i meddelelsen.

Når det nye år bliver skudt i gang, kan bilister i Billund Lufthavn fremover desuden købe sin egen parkeringsplads. Parkeringspladserne kan købes for minimum tre måneder af gangen i ét af lufthavnens parkeringshuse. Ifølge lufthavnen er det et tilbud, der tidligere er blevet efterspurgt af virksomheder, hvor ejerne og lederne gerne vil gøre det nemt for sig selv, men også så det også kan tilbydes som en medarbejdergode i virksomheden.

Lufthavnsparkeringen i Billund Lufthavn starter med at sætte to til salg, men er villige til at øge yderligere, hvis interessen er der. Og det er der store forventninger til.

– Med en VIP-parkering får du en terminalnær parkering i p-huset med mulighed for eget logo på gulvet og på væggen, derudover er der en reklamevæg, hvor virksomheden kan have et budskab til at stå. Og så vil parkeringspladsen altid stå klar, fordi der skal bruges en fjernbetjening til at fjerne stolpen, der blokerer indgangen, siger Peter Rossel.

– Vi har mange faste kunder i parkeringshuset, og de første to pladser bliver lavet netop på baggrund af en efterspørgsel. Men hvis der er flere, der vil have en fast parkeringsplads, kan vi hurtigt lave to, fem eller 20 mere. Men nu tester vi det lige af først.

Billund Lufthavns parkering i tal

I Billund Lufthavn er der 14.000 parkeringspladser, hvoraf 2.300 af dem er i parkeringshus. Alle arealer bliver overvåget af mere end 300 videokameraer døgnet rundt alle årets 365 dage.

Hvis uheldet er ude, og der er brug for starthjælp tilbydes det gratis af lufthavnsparkeringen, der døgnbemander parkeringsområderne.

Kilde: Billund Lufthavn.