Boligkontoret Århus får ny direktør

Den 1. juni 2023 tiltræder René Skau Björnsson som direktør for Boligkontoret Århus. Han kommer fra en lignende stilling hos Silkeborg Boligselskab.

Boligkontoret Århus oplyser i en pressemeddelelse, at René Skau Björnsson den 1. juni 2023 tiltræder som ny direktør. Han kommer til fra en stilling som direktør i Silkeborg Boligselskab, hvor han siddet i direktørstolen gennem de seneste seks år.

René Skau Björnsson er uddannet Cand.oecon. fra Aarhus Universitet, har været aktiv i flere boligbestyrelser og har i de seneste år også været en fast del af dirigentteamet ved BL – Danmarks almene boliger. Desuden vil nogle måske huske ham som medlem af Folketinget for Socialdemokratiet.

– Jeg glæder mig til at fortsætte og udbygge det arbejde, jeg gennem de seneste mange år har dedikeret mit arbejdsliv til, nemlig arbejdet med at skabe gode boliger og fællesskaber i boligorganisationer.

– Det er første gang siden 1998, jeg skal arbejde i Aarhus, selv om det er her, jeg har boet i alle årene. Derfor glæder jeg mig også meget til at præge udviklingen inden for den almene sektor her i min by. Boligkontoret Århus er en boligorganisation med nogle gode værdier og spændende visioner, som jeg glæder mig til at blive en del af, siger den 56-årige direktør.

Boligkontoret Århus har knap 6.000 boliger i Aarhus og omegn, og opfører i de kommende år endnu flere boliger med særlig vægt på DGNB som rammeværktøj for klimavenlige beslutninger.

– Vi søgte en direktør med bred faglig forståelse, pondus og politisk tæft, og som med menneskelig interesse kan føre vores organisation videre ad den vej, der allerede er lagt. Det får vi med René Skau Björnsson som direktør.

– Vi har været utroligt privilegerede med 41 ansøgere i et enormt stærkt felt. Ansættelsesudvalget mødte ni til samtale og tre til 2. samtale, inden et enigt udvalg til sidst valgte René, udtaler bestyrelsesformand Kristine Simonsen.

Efter 11 år som direktør fratrådte Morten Homann i december 2022 stilling som direktør hos Boligkontoret Århus for at tiltræde hos AAB. Indtil René Skau Björnsson sætter sig i direktørstolen er Linn Haubro Bachmann  konstitueret direktør for boligorganisationen.

Boligorganisationen Boligkontoret Århus er et resultat af en sammenlægning mellem tre boligorganisationer, nemlig VesterBo, Højbo og Bo83. Det skete 1. januar 2012.