Boligområde udvikles ved vandtårn, vinmarker og vådområder

Vandtårnet ved Getsøvej ved Nykøbing Sjælland fungerer som et vartegn for byen. Omkring tårnet vokser et nyt boligområde i disse år frem.

Omkring det ikoniske vandtårn ved Nykøbing Sjælland vokser nye boliger fordelt på fem forskellige byggefelter i disse år frem.

I samarbejde med Kabi Entreprise bygger OK-Fonden et bofællesskab med 24 boliger i området, mens entreprenør- og ejendomsudviklingsvirksomheden Bøgelund bygger rækkehuse i det bakkede landskab.

Netop Bøgelund er klar til at gå i gang med næste etape, og på det seneste byrådsmøde i Odsherred Kommune vedtog politikerne derfor et lokalplantillæg, der giver mulighed for udvikling af Byggefelt E.

– Vi kan jo kun i kommunen være lykkelige for, at vi har entreprenører og udviklere, der fortsat ser en fidus i at blive ved med at bygge her, sagde formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Mathias Hansen (V), på byrådsmødet.

– Og det er dét, vi ser her med dette tillæg, vi skal vedtage til lokalplanen i dag, at vi har en entreprenør, der er ved at være færdig med første etape og er klar til at gå i gang med næste etape, lød det fra udvalgsformanden.

Rettes ind efter høringssvar

Mathias Hansen understregede, at der i forbindelse med den offentlige høring af lokalplantillægget er blevet lyttet til de høringssvar, der er kommet ind. Detaljer er på den baggrund blevet rettet til.

Omkring vandtårnet ved Getsøvej i Nykøbing Sjælland udvikles et nyt boligområde fordelt på fem byggefelter. Illustration fra lokalplanen.
Omkring vandtårnet ved Getsøvej i Nykøbing Sjælland udvikles et nyt boligområde fordelt på fem byggefelter. Illustration fra lokalplanen.

Samme toner lød fra medlem af Vækst- og Udviklingsudvalget, Felex Pedersen (S).

– Vi glæder os også over, at der fortsat er god udvikling rundt omkring i hele kommunen, sagde Felex Pedersen på byrådsmødet.

Det er Lone Backs Arkitekter, der har udarbejdet masterplanen for det 74.000 kvadratmeter store område.

Masterplanen udstikker retningen for et et landskabeligt og varieret boligområde med fokus på det naturlige i form af blandt andet vådområderne i det kuperede terræn.

Området rummer foruden vådområderne stejle skrænter, som efterlader felter, der ikke kan bebygges. De indgår derfor i boligområdets grønne naturpark.

Desuden er der blevet anlagt en vinmark på arealet foran vandtårnet. Vinmarken skal medvirke til at skabe liv i området.