AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Byrådet i Odsherred Kommune vedtog den 31. maj 2022 endeligt lokalplanen for et 27.000 kvadratmeter stort areal ved Stålhøjvej i det østlige Asnæs, hvor en bondegård efter planen skal omdannes til lejligheder, ligesom der skal bygges nye rækkehuse. Samlet set giver lokalplanen mulighed for at etablere 55-60 boliger.

Projektet omfatter mellem 28 og 30 ungdomsboliger, hvilket har været et stort ønske fra elever på Odsherreds Gymnasium, kunne borgmester i Odsherred Kommune, Karina Vincentz (Nyt Odsherred), oplyse på byrådsmødet. De bliver dog ikke etableret som traditionelle et-værelses ungdomsboliger, sagde borgmesteren.

– Man prøver at lave dem, så der bliver mulighed for, at man kan bo flere sammen. Og med det forbygger vi også, at hvis der ikke er nogle unge, der vil bo i dem, så kan vi undgå at stå med tomme boliger, så der er nogle andre, der kan flytte ind i dem, sagde borgmesteren.

Bondegården er fra 1900-tallet med senere tilbyggede skure og haller i perioden 1926 til 1978. Gården skal efter planen renoveres, og hovedbygningen omdannes til tre lejligheder i to etager, mens de gamle gårdlænger og haller kommer til at at rumme 14 lejligheder ligeledes i to plan. Derudover indrettes fælleshus og værksteder.

De gamle buede vinduesåbninger og karakteristiske træk fra gården bliver så vidt mulig bevaret.

Lokalplanområdet er opdelt i de tre delområder A, B og C. Delområde A skal anvendes til rækkehuse, som deles op i klynger af seks til 11 boliger, mens delområde B skal anvendes til rækkehuse, som skal deles op i klynger af tre til otte boliger. Rækkehusene kan opføres i op til 1,5-2 plan. I delområde C ligger den gamle bondegård, der omdannes til lejligheder.

Midt i det nye boligområde placeres et regnvandsbassin, som samtidig bliver omdrejningspunkt for et centralt, rekreativt område.

“Boligerne kan opføres med både et traditionelt udtryk med sadeltag eller mere moderne arkitektur, såsom ensidig taghældning eller fladt tag. Udvendigt kan facaderne bestå af forskellige materialer som teglsten, pudsede facader, plane plader eller træ”, fremgår det af lokalplanen.

Området ejes af den lokale ejendomsinvestor og indehaver af Aqua Steel Cleaning, Peter Bergstrøm Petersen.