Munck Havne & Anlæg skal stå for infrastruktur og byggemodning af Enghave Brygge Syd i Sydhavnen for By & Havn. Visualisering. Juul Frost Arkitekter.
Munck Havne & Anlæg skal stå for infrastruktur og byggemodning af Enghave Brygge Syd i Sydhavnen for By & Havn. Visualisering. Juul Frost Arkitekter.

På Enghave Brygge i Københavns Sydhavn, mellem Havneholmen i nord og Teglholmen i syd, bliver fundamentet til et nyt bolig- og erhvervsområde lagt i de kommende 18 måneder. Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

Udviklingsselskabet har udpeget Munck Havne & Anlæg til at etablere infrastruktur og byggemodne den sydlige del af Enghave Brygge. Det er det sidste område på Enghave Brygge langs havneløbet, der endnu ikke er udviklet. Det kommende område bliver forkælet med en daginstitution og en metrostation, som ifølge By & Havn forventes at åbne i begyndelsen af 2024.

Det store projekt er blevet udviklet i tæt samarbejde med Metroselskabet og Hofor. Når Enghave Brygge Syd står færdigt, vil det huse op mod 2.200 beboere i cirka 1.000 boliger, hvoraf de 29 procent af boligerne vil være almene, oplyser By & Havn. Masterplanen er udviklet af Juul Frost Arkitekter.

Munck Havne & Anlæg skal blandt andet etablere kanal- og indfatningsvægge, broer, veje, promenader og stræder samt generelle forsyninger til hele området.

– Udviklingen kommer på fornem vis til at binde området sammen, udtaler administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro, i pressemeddelelsen om området, som efter planen vil stå færdig i midten af 2024, så en kommende investor efterfølgende kan færdigudvikle det.

Salgsform forventes at være en åben proces med interessetilkendegivelser med start i første kvartal 2023. Erhverv, bolig samt almene boliger forventes solgt samlet inklusive resterende byggemodning.

Enghave Brygge bliver en kanalby med ni øer og to halvøer med Enghave Kanal som hovedåre gennem bydelen og mindre sidekanaler, der skal være med til at skabe attraktive byrum.

– Det er et teknisk kompliceret projekt, der rummer mange discipliner, som bl.a. tæller fundering fra både flåde og land, omlægning af fjernvarmeforsyning, landindvending og kanaludgravninger i forbindelse med anlæg af de tre nye øer og broer, udtaler administrerende direktør Benny Ebbe Jørgensen fra Munck Havne & Anlæg.