Byggeri af knap 40 nye boliger i Odense sættes i gang

FAB og Jorton står bag projekt med både ungdomsboliger og familieboliger på Islandsgade i Odense. Byggeriet sættes snart i gang.

Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) vil bygge 19 ungdomsboliger og 20 familieboliger på Islandsgade 16 i Odense.

Den 2.215 kvadratmeter store grund ejes af Jorton, der som delegeret bygherre skal stå for byggeriet af boligprojektet.

Ifølge Fyens.dk er der onsdag licitation på projektet med i alt 39 boliger i en bebyggelse, der er tegnet af Erik Arkitekter i samarbejde med Niras.

– Hvis det hele holder, er vi i gang i der her år. Så er det lige efter sommerferien, at vi går i gang, fortæller projektleder Franz Leitner fra FAB til Fyens.dk.

FAB og Jorton bag nyt boligprojekt på Islandsgade i Odense. Visualisering: Erik Arkitekter.
FAB og Jorton bag nyt boligprojekt på Islandsgade i Odense. Visualisering: Erik Arkitekter.

Projektet har en samlet forventet anskaffelsessum på 56,4 millioner kroner, fordelt med 23,1 millioner kroner til ungdomsboligerne og 33,3 millioner kroner til familieboligerne.

Ungdomsboligerne får et-to værelser og bliver mellem 39 og 50 kvadratmeter store, mens familieboligerne indrettes som to- og tre-rums boliger på mellem 52 og 78 kvadratmeter. Det samlede etageareal udgør 2.121 kvadratmeter.

Huslejen kommer til ligge på mellem 995 kroner og 1.316 kroner per kvadratmeter årligt afhængig af boligtype og størrelse.

Eksempelvis bliver huslejen for en ungdomsbolig på 41 kvadratmeter på 4.391 kroner om måneden, mens huslejen for en tre-rums familiebolig på 76 kvadratmeter bliver 6.360 kroner om måneden.