Campen Auktioner rydder Sophienberg Slot i Rungsted

Tidligere på året købte Calum Sophienberg Slot på Strandvejen i Rungsted af Alfa Development. Nu sættes møbler, malerier og lamper fra slottet til salg.

Campen Auktioner har lige forestået oprydning på Sophienberg Slot. Det har resulteret i tre spændende netauktioner med designlamper, konferencemøbler, malerier, luksussenge, storkøkkener og meget mere. Auktionerne er skudt i gang og løber indtil torsdag den 24. november 2022, oplyser auktionshuset i en pressemeddelelse.

– Det er virkelig tre spændende auktioner med mange kvalitetsvarer, som kan erhverves til en brøkdel af normalprisen, udtaler Ané Gyldholm, administrerende direktør hos Campen Auktioner, i meddelelsen.

Sophienberg Slots bygherrer i 1742 var kongeparret Christian den 6. og Sophie Magdalene. Parret savnede et fristed ned mod Øresund, så de kunne nyde den pragtfulde udsigt og de mange skibe.

De senere år har der på den historiske matrikel været kursusejendom og konferencecenter, som Alfa Development (tidligere ELF Development) i 2017 købte for 51,5 millioner kroner.

Den legendariske ejendom blev i marts 2022 solgt af Alfa Development i en selskabshandel til Calum.

Den nordjyske ejendomsudvikler vil etablere 26 boliger ved omdannelse og tilbygning af ejendommen med nye sidefløje og nybyggeri på skrænten mellem slottet og det fredede område mod nord.

Den beslutning har afstedkommet, at det meste inventar fra slottet nu sættes til salg på auktion hos Campen Auktioner.

Fakta om auktionen

Du kan komme til eftersyn på Sophienberg Slot onsdag den 23. november mellem klokken 12-16, hvor det er muligt at besigtige alle auktionseffekter, inden der afgives bud via www.campenauktioner.dk.

Netauktion 8039: Konferencemøbler, storkøkken, lamper og krukker.

Netauktion 8127: Getama Siesta senge, billeder og malerier, lamper og konferencemøbler.

Netauktion 8136: PH Charlottenborg, Louis Poulsen Billard Pendel, Flos Foglio, og Asger BC- bordlamper.