Hørsholm går videre med “bindegalt” projekt til 400 millioner

Kendt ejendomsudvikler, ejer af ishockeyklub samt en fodboldagent og tidligere FC København-direktør står bag projektet, som politiker stempler som "bindegalt".

Hørsholm Ny Idrætspark. Illustration fra projektmaterialet.
Hørsholm Ny Idrætspark. Illustration fra projektmaterialet.

Projekt “Hørsholm Ny Idrætspark” blev tilbage i oktober 2023 fremlagt for kommunalbestyrelsen i den nordsjællandske kommune.

Den 18. marts skulle politikerne så tage en såkaldt principbeslutning om, hvorvidt der skal arbejdes videre med projektet.

– Her er en sag, som fra starten måske skiller vandene lidt, sagde formand for Byudviklingsudvalget, Charlotte Kirchheiner (K), på kommunalbestyrelsesmødet.

Og det skulle hun få ret i.

Efter en debat, der strakte sig over næsten en time og 20 minutter, besluttede et flertal bestående af ti kommunalbestyrelsesmedlemmer mod otte at stemme for administrationens indstilling om, at der skal arbejdes videre med projektet, hvilket betyder, at udviklingsmidler søges prioriteret i budgetforhandlingerne 2025-2028.

For stemte Socialdemokratiet, Radikale, Konservative og SF, mens Venstre og løsgænger Anne Ehrenreich samt partiet Socialkonservative ved Thorkild Gruelund stemte imod. Sidstnævnte med den protokollerede bemærkning “Bindegalt projekt i et etplanshus kvarter.”

– Det er en ejendom, som har en højde på omkring seks etager midt i et område, hvor der kun er etplans huse. Og så må jeg indrømme, at Vallerødskolen er i to plan, sagde Thorkild Gruelund på kommunalbestyrelsesmødet.

Læs også: Hørsholm takker nej til rådhusprojekt

Charlotte Kirchheiner fastslog da også, at Konservatives stemme for at arbejde videre med projektet kommer med en række forbehold.

Hørsholm Ny Idrætspark. Illustration fra projektmaterialet.
Hørsholm Ny Idrætspark. Illustration fra projektmaterialet.

– Det er dejligt, at der er nogen, der har lyst til at udvikle hele vores lokale idrætspark, sagde hun og påpegede, at en række forhold skal afklares, inden der kan afsættes kommunale midler til at lave flere undersøgelser.

Hun nævnte blandt andet ejerformen.

– Det er en lidt speciel blanding af kommunal og privat ejerskab, som givetvis vil fordre noget juridisk rådgivning. Her må der simpelthen være et loft for, hvad det vil koste os at finde en passende form, påpegede hun.

Skøjtehal, kontorhotel og ungdomsboliger

Projekt “Hørsholm Ny Idrætspark” omfatter et nyt kontorhotel for blandt andet start-up-virksomheder og iværksættere. Her bliver der også plads til et nyt fitnesscenter, nye mødelokaler og et nyt auditorium samt et restaurant- og caféområde.

Desuden er det tanken, at den nuværende skøjtehal skal renoveres gennemgribende og opgraderes til “nutidens standarder”, som det fremgår af et opdateret projektmateriale.

Som en del af projektet skal der også bygges cirka 240 ungdomsboliger, fremgår det af projektmaterialet. Den del stillede Thorkild Gruelund sig dog noget skeptisk over for.

– Jeg har jo studeret dette meget nøje, og der er simpelthen noget “fake news”, sagde han.

– Der kommer ikke en eneste ungdomsbolig. En ungdomsbolig er en bolig, hvor du kan komme til at bo, hvis du er i lære eller læser, og når du er færdig, så må du forlade boligen.

– Her kan du flytte ind, når du er 17 og bo, til du skal på plejehjem, sagde han.

Læs også: Nordsjællandsk skoleejendom skal omdannes til 40 boliger

Hørsholm Ny Idrætspark. Illustration fra projektmaterialet.
Hørsholm Ny Idrætspark. Illustration fra projektmaterialet.

Bag projektet står den kendte ejendomsudvikler Ib Henrik Rønje samt Finn Rosenthal, der er medejer i Joblife, formand for og medejer af Rungsted Seier Capital Ishockey, samt bestyrelsesmedlem i og medejer af Paradis Is.

Endeligt er indehaver af Aabrink Management, Karsten Aabrink, en del af holdet bag projektet.

Aabrink er forhenværende ishockeyspiller med næsten 300 kampe for for Herlev Ishockey Klub, og så kendes han blandt andet som tidligere medinvestor og direktør i FC København, samt fodboldtræner og fodboldagent.

Ifølge SN.dk er der tale om et projekt til 400 millioner kroner. Projektet lever videre.