Carlsberg omlægger distribution i Taastrup og udlejer 9.000 kvadratmeter. Foto: Colliers.
Carlsberg omlægger distribution i Taastrup og udlejer 9.000 kvadratmeter. Foto: Colliers.

En distributionsomlægning betyder, at Carlsberg i fremtiden får brug for mindre kapacitet i deres 40.000 kvadratmeter store ejendom.

Derfor udlejer de cirka 9.000 kvadratmeter lager. Carlsberg bliver boende i dele af ejendommen og resten har siden 2015 været udlejet til PostNord.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Colliers, som skal stå for udlejningen.

Historisk set er Taastrup ifølge Helle Andersen, Director og leder af Industri & Logistik hos Colliers i København et centralt logistikområde på Sjælland, som forbinder Hovedstaden med resten af Danmark.

Med kort afstand til både motorvejsnettet og direkte adgang til togbanen er det en essentiel placering til det sidste led i distributionskæden:

– Med sin korte afstand til København og gode adgangsforhold, udgør Taastrup et ideelt sted for lager- og logistikfaciliteter. Dette afspejles også i de virksomheder, der allerede har etableret sig i området herunder PostNord, GLS og Microsoft, siger Helle Andersen.

– Lageret i Taastrup er et spændende og anderledes produkt i markedet, fordi en lejer med behov for toldfri zone har adgang til de omkringliggende faciliteter, som det kræver. Derudover er der mulighed for kontorpladser og kantine i administrationsbygningen og ikke mindst direkte adgang til togbanen og E20, som sikrer optimale muligheder for effektiv infrastruktur, siger Helle Andersen.

Afslutningsvis understreger Helle Andersen, at Taastrup som ideel placering for industri- og logistikvirksomheder ikke alene er baseret på de nuværende fordele, men også på den fremtidige udvikling af den danske infrastruktur.

Siden 1999 har Carlsberg i Danmark omfordelt varer til deres sjællandske kunder fra deres adresse på Bohus Boulevard i Taastrup.

Fremover vil størstedelen af varerne nu blive pakket i Fredericia og blive sat direkte på lastbilslad fra Taastrup og videredistribueret uden at skulle ompakkes.

– Det har været og er fortsat en stor opgave at omlægge Carlsberg Danmarks distribution og måden vi arbejder på. Optimeringen indebærer i denne omgang, at vi kun skal håndtere containeren i stedet for hver eneste palle, og derfor kan vi frigive lagerpladsen i Taastrup. Omlægningen ændrer dog ikke på, at Taastrup fortsat vil have en stor betydning for vores distribution, udtaler Tenna Lauridsen, Logistic Director hos Carlsberg Danmark.