Svanen Gruppen bygger 275 nye boliger i Taastrup

Selsmosekvarteret skal vokse frem med nye rækkehuse og lejligheder mellem Taastrupgaard og Taastrup Station. Svanen Gruppen står bag projektet.

Frem mod 2027 vil Svanen Gruppen udvikle Selsmosekvarteret mellem Taastrupgaard og Taastrup Station.

Det skal været et “urbant kulturområde”, fremgår det af en pressemeddelelse fra projektudviklervirksomheden, der er ejet af ejendomskoncernen Brixhuus, som også er involveret i et stort omdannelsesprojekt i hovedstadsområdet.

Selsmosekvarteret i Taastrup kommer til at bestå af 79 rækkehuse og 196 lejligheder i etagebebyggelse i tre-fire etager. I alt bliver der bygget 28.000 kvadratmeter boliger.

Desuden etableres seks erhvervslejemål på i alt 1.530 kvadratmeter, ligesom der skal bygges et fælleshus, der støder op til områdets kulturtorv.

Selsmosekvarteret i Taastrup udvikles af Svanen Gruppen.
Selsmosekvarteret i Taastrup udvikles af Svanen Gruppen.

– Vi vil skabe en bydel, hvor det er rart at være; hvor man har lyst til at være. Derfor udvikler vi bydelen sammen med Boligselskabet AKB og Høje-Taastrup Kommune, så vi lykkes med at få skabt trygge, behagelige rammer for områdets beboere og besøgende, fortæller Michael Brixhuus, administrerende direktør hos Svanen Gruppen.

Læs også: Nærheden har allerede 3.000 indbyggere

Området strækker sig over et areal på 46.000 kvadratmeter, og foruden den kommende bebyggelse på omkring 30.000 kvadratmeter skal der ifølge Svanen Gruppen etableres grønne kiler, parkområder med biodiversitetsfremmende beplantning, gårdfællesskaber og en natursti med vandløb.

Selsmosekvarteret i Taastrup udvikles af Svanen Gruppen.
Selsmosekvarteret i Taastrup udvikles af Svanen Gruppen.

Derudover anlægges der et belagt kulturstrøg, som følger bygningerne og byrummet fremfor vejrummet. Det skal understrege kontrasten mellem det urbane og naturlige i området, lyder forventningen fra Svanen Gruppen.

– Vi dyrker kontrasterne i samfundet såvel som i naturen, og disse kontraster ønsker vi at fremhæve i områdets formgivning. Derfor bliver naturstien vildere, jo tættere på
Selsmosen, vi kommer, lige såvel som Kulturstrøget sikrer et livligt uderum og et stærkt samspil med Teateret og det nye Børne- og Kulturhus, fortæller Morten Brixhuus, administrerende direktør hos Svanen Gruppen.

Læs også: Radiatorfabrik skal omdannes til 520 boliger

Selsmosekvarteret i Taastrup udvikles af Svanen Gruppen.
Selsmosekvarteret i Taastrup udvikles af Svanen Gruppen.

– Vi har fokus på at binde tre meget forskellige områder sammen og skabe et fællesskab på tværs af Taastrupgaards nuværende beboere og Selsmosekvarterets kommende beboere.

Svanen Gruppen har indgået aftale med Cote bolig X og XI, som i samarbejde med Svanen Gruppen skal sikre, at der sker salg og udlejning af en del af de kommende boliger. En del af boligerne sættes til salg som ejerlejligheder, og en del udlejes.

– Vores samarbejde med Core rækker efterhånden mange år tilbage, og vi har for eksempel kørt parløb på udviklingen af de første private boliger i Gellerup i Aarhus samt nogle af de første private boliger på Musicon i Roskilde. Det har givet os en tryghed, som vi nu udbygger yderligere med dette spændende projekt i Taastrup, udtaler Michael Brixhuus.

Lokalplanområdet omfatter i hovedtræk den gamle Selsmoseskolens område samt en del af Taastrupgaards arealer, som Svanen Gruppen i april 2023 overtog.

Projektet er således en del af realiseringen af udviklingsplanen for Taastrupgård, hvor de private boliger skal erstatte 188 almene boliger, som nedrives.