CG Jensen skal genopføre nedbrændt beboelsesejendom i Vanløse

Ejendommen Grønsdalsbo i Vanløse nedbrændte i marts 2022 og efterlod 121 familier uden et hjem. Nu er planerne for genopførelsen klarlagt.

Efter en lang udfordrende periode er der nu gode nyheder for beboerne i ejerforeningen E/F Grøndalsbo.

Nedrivningen af den brandhærgede ejendom er overstået, og planerne for genopførelsen er blevet klarlagt.

Efter en udbudsproces er vinderen fundet. CG Jensen er valgt som totalentreprenør med Afry som arkitekt- og ingeniørrådgiver.

Det skriver totalentreprenøren i en pressemeddelelse.

– Vi er meget glade for at have fundet den rette entreprenør til at genopbygge Grøndalsbo. Det har været en lang proces, men nu kan vi se frem til at komme i gang med projektering af byggeriet og byggepladsarbejderne, siger Michael Daniel Andersen, formand for E/F Grøndalsbo.

Original og moderne

Den 11.740 kvadratmeter store ejendom skal efter aftale med Københavns Kommune genopføres med arkitektur og bygningskrop som før branden, men efter moderne standarder og bygningsreglement.

CG Jensen skal genopføre den nedbrændte beboelsesejendom Grøndalsbo i Vanløse. Foto: PR.
CG Jensen skal genopføre den nedbrændte beboelsesejendom Grøndalsbo i Vanløse. Foto: PR.

Samtidig har der været et afklaringsforløb med hver ejer i forhold til indretning af selve boligen.

– Vi glæder os meget til at genskabe et hjem for familierne. Samtidig bliver det en fagligt spændende opgave for os, da vi skal opføre et hus, der udadtil og størrelsesmæssigt skal ligne det originale, men indadtil leve op til nuværende krav – for eksempel til isolering og teknik, der jo fysisk fylder noget mere i dag, siger administrerende direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen.

E/F Grøndalsbo og bygherrerådgiveren Emcon vil arbejde tæt sammen med CG Jensen og de øvrige involverede parter i genopbygningsprocessen.

Arbejdet med projekteringen begyndte i oktober 2023 og selve byggearbejderne forventes opstartet i efteråret 2024. Målet er, at boligerne står indflytningsklare i sommeren 2026.