Copenhagen Capital og Helmersen Gruppen sælger ungdomsboliger på Frederikssundsvej 11 i Nordvestkvarteret til AkademikerPension for 115 millioner kroner.
Copenhagen Capital og Helmersen Gruppen sælger ungdomsboliger på Frederikssundsvej 11 i Nordvestkvarteret til AkademikerPension for 115 millioner kroner.

Copenhagen Capital og Helmersen Gruppen har solgt en fælles ejendom på Frederikssundsvej 11 i Nordvestkvarteret i København til AkademikerPension for 115 millioner kroner. Salget sker til en værdi, som er cirka 14 procent over ejendommens bogførte værdi og er betinget af, at lejerne ikke udnytter deres forkøbsret til ejendommen, skriver Copenhagen Capital i en pressemeddelelse.

Copenhagen Capital købte projektet i 2019. Det bestod dengang af en grund med en mindre ejendom samt en byggetilladelse til at opføre 41 ungdomsboliger, et erhvervslokale og en parkeringskælder. Ejendommen er siden blevet opført i totalentreprise af SG Totalentreprise og er fuldt udlejet, oplyses det.

Ejendommen har en kostpris i koncernen på 75 millioner kroner, og salget sikrer Copenhagen Capital en fortjeneste på 36,3 millioner kroner. Ejendommens samlede udlejningsareal er på 2.151 kvadratmeter, med et samlet bruttoetageareal på 2.767 kvadratmeter. Desuden har ejendommen egen parkeringskælder.

Salget markerer samtidig afslutningen på partnerskabet med Helmersen Gruppen. Copenhagen Capital ejer herefter alle aktiviteter 100 procent, hvilket er i tråd med selskabets strategiplan Fokus 2024, fremgår det af meddelelsen.

– Vi har haft et godt samarbejde med Helmersen Gruppen A/S med udviklingen af ejendommene Læderstræde 11, København K og Frederikssundsvej 11, København NV. I 2021 erhvervede Copenhagen Capital A/S minoriteten af Læderstræde 11, København K og Frederikssundsvej 11, København NV er nu solgt til tredjepart. Begge projekter har været succesfulde, det er blevet til to smukke ejendomme som vi er stolte af, ligesom økonomien også har været ganske fornuftig, udtaler direktør Rasmus Greis fra Copenhagen Capital i pressemeddelelsen.

Colliers var sælgerrådgiver i sagen, mens AkademikerPension i forbindelse med transaktionen blev rådgivet af Poul Schmith/Kammeradvokaten.