Copi Group har købt Revisorernes Hus på Kronprinsessegade 8 i København af revisorernes brancheforening FSR. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Nordicals København, som har formidlet handlen.

– Det er en rigtig spændende investeringsmulighed i en særlig høj kvalitet i et område, hvor der meget sjældent udbydes investeringsejendomme til salg. Samtidig er der en række udviklingspotentialer i ejendommen, der forstærker business casen yderligere, udtaler Anders Bengtsson, partner i Nordicals København og ansvarlig mægler på sagen, i meddelelsen.

Af tinglysningen fremgår det, at ejendommen skiftede hænder den 1. februar 2023 for 168 millioner kroner. Ejendommen er i oktober 2020 offentligt vurderet til en værdi af 39 millioner kroner, hvoraf grundværdien udgør knap 17,4 millioner kroner.

Ifølge Nordicals omfatter den 4.000 kvadratmeter og rummer blandt andet to lejligheder. Hidtil har FSR benyttet mere end halvdelen af ejendommen, men foreningen flytter ind hos Dansk Erhverv på Børsen i Slotsholmsgade.

Copi Group har selv adresse i ejendommen. Desuden er Eberhart Furniture, Varmings Tegnestue og Hypefactors blandt lejerne i bygningen, der blev opført i 1803 og blandt andet har huset H. C. Andersens danselærer, Carl Dahlén og papirfabrikanten og politikeren J. C. Drewsen. Ejendommen er opført af arkitekt og murer Johan Martin Quist.

– Det er en del af vores DNA at bevare og indtænke mest muligt af en ejendoms oprindelige arkitektur og detaljer, uden at gå på kompromis med kvalitet og funktionalitet. Ejendommen gemmer på et stykke kulturhistorie, som vi vil bevare, og vi håber, at den kommer til at tjene mange mennesker godt i fremtiden, herunder vores egne medarbejdere, udtaler Peter Julius Jensen.

Hos FSR – danske revisorer er man glad og ovenud tryg ved, at ejendommen er landet hos Copi Group. Brancheforening købte ejendommen for blot 4,6 millioner kroner i 1979.

–  Efter mere end 40 års ejerskab glæder vi os over, at det netop er Copi, der fremover skal passe på, men også bringe nyt liv til ejendommen på Kronprinsessegade, siger Lone Strøm, der er administrerende direktør i FSR – danske revisorer.