Dalum Papirfabrik: Udlejer én bolig om dagen og sætter flere rækkehuse til salg

De sidste 80 af Dalum Papirfabriks i alt 301 lejeboliger er afleveret, ligesom der har været rejsegilde på første etape af nye rækkehuse.

Dalum Papirfabrik er i fuld gang med at blive omdannet til et nyt boligkvarter i Odense.

De fleste af bygningerne står nu færdige, og der der er etableret gangstier og grønne områder. Hundredvis af mennesker er allerede flyttet ind i bydelen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra MT Højgaard Property Development.

Projektudvikleren kunne i sidste uge aflevere områdets sidste af i alt ni blokke, der tilsammen rummer 301 lejeboliger, til køberen Niam.

Den niende blok – i daglig tale kaldet Friskstofhuset – består af 80 boliger og bliver områdets største og mest markante bygning. Bygningen husede i sin tid en 100 kvadratmeter stor papirmaskine, og dele af den originale betonkonstruktion er bevaret for at bygge bro mellem det gamle og det nye. Hertil kommer, at den sydvendte facade over tid vil blive plantet til og “begrønnet”.

Ifølge MT Højgaard Property Development er der for alvor er kommet gang i udlejningen af lejeboliger i området.

– Vi er glade for at kunne overtage de sidste 80 lejligheder her cirka tre år efter, at vi indgik aftalen om at købe 301 lejligheder. Byggeriet har forløbet problemfrit, og området er nu ved at tage den form, som har været visionen fra begyndelsen. Udlejningen gik til at begynde med lidt langsommere, end vi havde forventet, men nu er vi kommet et gear op, og vi har cirka lejet en bolig ud om dagen i snit i løbet af april. Vi forventer, at flere og flere stille og roligt vil få øjnene op for områdets kvaliteter, udtaler landechef for Niam, Jacob de Lichtenberg.

Flere rækkehuse på vej

I sidste uge var der samtidig rejsegilde på første etape af områdets rækkehuse kaldet Papirrækkerne.

Der opføres i alt 63 rækkehuse, og hele første etape er stort set udsolgt. Derfor indleder MT Højgaard Property Development nu salget af anden etape, hvor de første boliger allerede er solgt.

De første rækkehuse i Papirrækkerne står efter planen klar lige efter nytår, og Netto er åbnet i den nye bydel, som ligeledes har fået et regnvandsbassin.

– Med Dalum Papirfabrik får Odense en bydel, man ikke finder andre steder. Det har været en lang proces hvor vi har arbejdet benhårdt for at sikre stedets kvaliteter. Desto mere glade er vi for, at området i takt med færdiggørelsen tegner sig helt som vi havde ønsket, og at der samtidig er virkelig stor og bred interesse for området, udtaler Frederik Østergaard Kristiansen, projektudviklingsdirektør i MT Højgaard Property Development.

I løbet af sensommeren forventes områdets fælleshus – aktivitetshuset – endvidere at være færdigrestaureret. Der er tale om bebyggelsen i midten af området, der oprindeligt blev bygget til at huse fabrikkens allerførste papirmaskine.

– Vi vil fortsætte med at udvikle området, og et de greb, vi vil fokusere på, er at få lavet et spændende tilbud til områdets beboere i form af aktivitetshuset, som blandt andet vil komme til at indeholde en større indendørs legeplads, som skal vække minder tilbage til de gamle papirmaskiner, som engang dominerede der, fortæller Jacob de Lichtenberg,

De positive vinde mærkes også i den gamle fabriksbygning Hollænderhuset, der kommer til at rumme Dalum Papirfabriks eneste ejerlejligheder. Her bliver der opført 20 unikke New Yorker-inspirerede boliger, blandt andet en penthouselejlighed med eget tårn.

Også her er der med et nyligt mæglerskifte til Nybolig Odense Palle Jensen for alvor kommet gang i salget. Det forventes, at der bliver lukket flere handler i den nærmeste fremtid, ligesom Nybolig oplever bred interesse for boligerne.