Kontorhoteloperatør ordnung og bygherre ATP Ejendomme står bag Danmarks største kontorhotel, der ligger i Shellhuset ved Nyropsgade i København. Oprindeligt blev bygningen opført 1934 af Shell. I 1944 blev den beslaglagt af de tyske myndigheder og gjort til hovedkvarter for Gestapo.

Nu danner den så rammen om mindre og mellemstore virksomheder. Kontorhotellet åbnede den 1. februar og forventes fuldt udlejet i løbet af 2023, skriver ATP Ejendomme i en pressemeddelelse.

– Vi oplever en stor vækst af virksomheder, der med rettidig omhu for øje, ser behov for at kunne tilpasse sig hurtigt skiftende markedsbehov, mens den hybride arbejdsplads repræsenterer en ny æra af fleksibilitet, som matcher fremtidens arbejdsmarked. Og det er blandt andet derfor, at Shellhuset i dag står som kontorhotel, udtaler Hauke Haas, administrerende direktør i Ordnung, i meddelelsen.

ATP Ejendomme har, som bygherre på projektet, stået bag renoveringen af Shellhuset. Kontorudlejning som en fuld-service-ydelse er nemlig også et tilbud, som ATP Ejendomme i stigende grad udruller til sine erhvervskunder.

– Space-as-a-service og den hybride arbejdsplads er koncepter, som vi i høj grad skeler til, når vi renoverer og indretter kontorejendomme. Samarbejdet med Ordnung på Shellhuset har derfor også haft et naturligt udgangspunkt, og hjælper os til at blive klogere på, hvad der gør konceptet ideelt for mange af fremtidens erhvervsdrivende, fortæller Jan Johansen, ejendoms- og udviklingsdirektør i ATP Ejendomme.

Lidt udenfor normalen

Når ATP Ejendomme renoverer og tilrettelægger kontormiljøer, er det normalt i dialog med én eller få virksomheder, som flytter ind i lejemålet. Det har ikke været tilfældet på Shellhuset, hvilket ifølge Jan Johansen har gjort tilblivelsen af kontorhotellet til en særlig interessant udfordring:

– Sammen med Ordnung har vi skulle kigge længere frem og skabe et arbejdsmiljø, som ikke alene passer til én indflytter, men derimod appellerer til et væld af forskellige erhvervskunder af varierende størrelse. For os er det en mulighed for at udfordre måden, vi indretter fremtidens kontorer på, så det har på alle måder været en lærerig renovering, fortæller Jan Johansen.

Ordnung udvider i København

Kontorhotellet i Shellhuset er en endnu tilføjelse til Ordnungs omfattende tilstedeværelse i hovedstaden. Selv med udlejning blandt andet på Strandvejen i Hellerup, Gammel Kongevej på Frederiksberg og Bredgade i København K er det nye kontorhotel dog noget særligt, lyder det fra Hauke Haas.

– Tilrettelæggelsen af Shellhuset har i den grad gjort det muligt for os at imødekomme kravene fra en bred vifte af virksomheder og deres individuelle behov. Fra den dag, vi satte vores underskrift på lejekontrakten, har det været vores mål at skabe en mindeværdig oplevelse for vores lejere. Vi har indrettet etagerne med fokus på eksklusivitet og ordentlighed, og hvert element er nøje udvalgt, for at vores lejere kan nyde en produktiv og behagelig arbejdsdag. Og den sublime beliggenhed taler næsten for sig selv, afslutter Hauke Haas.