Danmarks største padelcenter bygges i Høje Taastrup. Skitse fra lokalplanen.
Danmarks største padelcenter bygges i Høje Taastrup. Skitse fra lokalplanen.

Kæden Racket Club opfører nu Danmarks største padelcenter på en 14.000 kvadratmeter stor grund på Bondehøjvej 18 i i Høje Taastrup. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Racket Club driver i forvejen otte padelcentre i hele landet. Men padelcentret i det regionale fritidsområde bliver af en helt ny kaliber, lyder det.

– Vores ambition er at skabe en nationalarena for padelsporten. Padel er i enorm fremgang, og vi får brug for et samlingssted, hvor vi kan afvikle nationale events i optimale rammer. Derfor opføres det nye padelcenter med opvisningsbane og publikumsrettede faciliteter, medieudstyr m.m., som matcher kravene til en moderne sportsarena, udtaler hovedejer og direktør i kæden Racket Club, Jacob Østergaard, i meddelelsen.

Padeltennis spille på baner, der er 10×20 meter store, og den gældende lokalplan for området giver mulighed for 5.000 kvadratmeter byggeri på et 5.400 kvadratmeter stort byggefelt på den nordlige del af grunden. Den resterende del af området udnyttes til udendørs opholdsarealer, udendørs baner, sti, veje og parkering samt grøfter og bede til regnvand.

Grunden ejes af erhvervsmanden Morten Hummelmose, som gennem selskabet ProPadel Property 3P købte grunden på Bondehøjvej 18 i november 2021 for godt 4,1 millioner kroner.

– For os er det en drømmelokation, der giver os muligheden for at etablere både indendørs og udendørs faciliteter der er en nationalarena værdig. Centerets placering giver samtidig let adgang for et enormt publikum – ikke bare fra Hovedstadsområdet og resten af Sjælland, men ideelt set fra hele landet, udtaler Jacob Østergaard.

Nabo til Racehall CPH og Air Experience

Danmarks største padelcenter bygges i Høje Taastrup. Foto fra lokalplanen.
Danmarks største padelcenter bygges i Høje Taastrup. Foto fra lokalplanen.

Nyheden om, at padelcentret opføres nu, modtages med åbne arme i Høje-Taastrup Kommune.

– Lokalplanen er på plads, og padelcentret får en optimal beliggenhed i det regionale fritidsområde, der allerede huser blandt andet Racehall CPH og Copenhagen Air Experience. I nærheden er der desuden dejlige naturområder, udtaler fungerende borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Kurt Scheelsbeck (K), i meddelelsen.

Det nye padelcenter får i alt 18 baner samt egen padelshop, fitnesscenter med fokus på forebyggelse af padelskader, møde- og konferencelokaler, omklædningsfaciliteter og en café. Padelcentret ventes færdigopført i løbet af blot et halvt år.

Lokalplanen fastsætter, at padeltennishallens facader, gavle og tag kan udføres i en række forskellige materialer og farver. Bortset fra Racehall København findes der ingen bygninger i nærheden og derfor ikke en lokal byggestil, som den nye bygning skal tilpasses.

Lokalplanen udelukker generelt stærke farver, der kan virke dominerende, og reflekterende overflader, som kan blænde. Desuden udelukkes visse metaller som facade- og tagmateriale, som kan forurene regnvandet og dermed være miljøskadelige.