Dansk Metal er klar med over 600 nye lejelejligheder i Sydhavnen

Dansk Metal har bygget 617 nye lejelejligheder på hjørnet af Molestien og Bådehavnsgade i Københavns Sydhavn. I går blev boligerne indviet.

Dansk Metal købte i 2015 den 9.100 kvadratmeter store Sydporten, der er tegnet af Henning Larsen Architects, for 169 millioner kroner.

En håndfuld år senere blev store planer med både boliger og erhverv på den 41.000 kvadratmeter store erhvervsgrund afsløret.

Dansk Metal har i samarbejde med Sjælsø Management og Designgroup Architects opført Sydporten med 617 nye lejelejligheder på hjørnet af Molestien og Bådehavnsgade i den nye del af Københavns Sydhavn.

I går blev de nye boliger indviet, oplyser forbundet i en pressemeddelelse.

– Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde vores medlemmer et godt sted at bo i København, hvor der ellers er massiv mangel på boliger. Det giver en ekstra værdi til dem, der er medlem af en rigtig fagforening. Og så er det selvfølgelig en god forretning for Dansk Metal, at vi investerer i fast ejendom, udtaler forbundsformand i Dansk Metal, Claus Jensen.

De nye boliger er bygget ved siden af forbundshuset i Sydhavnen og bliver som udgangspunkt reserveret til medlemmer og medlemmers børn og børnebørn. Om investeringen i lejlighederne siger

De første beboere flyttede ind i Sydportens lejligheder i begyndelsen af 2024.

Fakta om Sydporten

214 familieboliger, der består af 45 toværelses, 117 treværelses, 42 fireværelses og 10 femværelses lejligheder.

403 kollegieboliger der består af 356 étværelses, 28 toværelses, 13 treværelses og 6 handicapvenlige lejligheder.

I familieboligerne er der fælleslokale, cykelkælder og tagterrasse med el-grill og orangeri.

Alle kollegieboligerne har eget bad og køkken, og de fleste har også altan eller terrasse. Derudover er der fælleslokaler, studielounge, tagterrasse med el-grill og meget mere.

Kilde: Dansk Metal.