Design af ny Rema 1000 i Horsens gør politiker varm om hjertet

Rema 1000 vil bygge en ny dagligvarebutik på Krudthusvej i Horsens. Den nye butik opføres med shedtag som en hyldest til områdets øvrige bebyggelse.

Politikerne i byrådet i Horsens besluttede den 28. marts 2023 at sende et lokalplanforslag for en ny Rema 1000 på hjørnet af Langmarksvej og Krudthusvej i den nordlige del af Horsens i otte ugers offentlig høring.

Lokalplanen skal både give mulighed for den 1.200 kvadratmeter store dagligvarebutik og et nyt tankanlæg.

Desuden vil politikerne i kommunen presse på for, at der etableres ladestandere til elbiler.

Området er i dag kendetegnet ved få store, men markante bygninger som Insero Atrium, Forum Horsens og den gamle telefonfabrik Kirk Delta, der ligger lige over for den kommende Rema 1000.

På byrådsmødet fremhævede Martin Ravn (V), 1. viceborgmester og formand for plan- og vejudvalget, skitserne af den kommende dagligvarebutik, som gjorde ham “varm om hjertet”.

Rema 1000 bygger en ny dagligvarebutik på hjørnet af Langmarksvej og Krudthusvej i Horsens. Visualisering: GKV Arkitekter.
Rema 1000 bygger en ny dagligvarebutik på hjørnet af Langmarksvej og Krudthusvej i Horsens. Visualisering: GKV Arkitekter.

– Det er faktisk en rigtig pæn dagligvarebutik. Det er i brune mursten, og der er en lidt special tagkonstruktion på, sagde Martin Ravn, og oplyste, at butikken opføres med shedtag for at hylde telefonfabrikkens historiske bygninger på den anden side af vejen.

– Jeg ser en ny trend foran mig i forhold til arkitektur og bæredygtighed, og det hilser vi i hvert fald velkommen i plan- og vejudvalget, sagde han videre og fremhævede, at Rema 1000 også har gået forrest med byggeri af en ny og bæredygtig dagligvarebutik i Bygholm Bakker.

Ifølge Horsens Kommune viser en detailhandelsredegørelse, at Horsens Nord er underforsynet med mulighed for indkøb af dagligvarer, og det vurderes samtidig, at efterspørgslen vil være stigende de næste mange år.

I dag ligger der mindre håndværksvirksomheder, hvor den kommende Rema 1000 skal bygges. De skal derfor rives ned for at gøre plads til den nye dagligvarebutik.