Dreyers Fond køber to ejendomme på Vesterbro af ældre kvinde

Dreyers Fond køber to ejendomme på Vesterbrogade med et samlet omfang på knap 6.000 kvadratmeter på Vesterbro af en ældre kvinde.

To ejendomme på Vesterbrogade 75 og Vesterbrogade 94 på i alt 5.819 kvadrameter er netop solgt. Ejendommene var udbudt sammen af sælger, der er en ældre kvinde, der gerne ville afstå ejendommene. Køber er Dreyers Fond, der udvider sin ejedomsportefølje med yderligere opkøb på Vesterbro, hvor størstedelen af fondens ejendomme ligger. Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, netop har formidlet salget af de to ejendomme, der består af både boligudlejning, detailbutikker, hotel og klubværelser.

Igennem en længere årrække har Dreyers Fond skærpet sit fokus på grænsen mellem Frederiksberg og Vesterbro og opkøbt ejendomme i området, mens de har frasolgt andre steder.

– Vi er glade for købet af disse to Vesterbro-ejendomme som vi har købt per 1. juni 2022, da vi har et mål om få en mere samlet og strømlinet ejedomsportefølje. De nye opkøb er Vesterbrogade 75 og Vesterbrogade 94, som nu også er blevet en del af Dreyers Fond, hvis filantropiske arbejde og årlige uddelinger netop er baseret på ejendomsforretningen. For os er det attraktivt at have flere grunde samlet på Vesterbro. Det er også her vores domicil Løvenborg ligger samt den gamle dansehal Valencia, som vi gratis udlåner til faglige almennyttige formål, siger administrerende direktør i Dreyers Fond, Bo Rygaard, i pressemeddelelsen.

– De to Vesterbro-ejendomme passer således perfekt ind i Dreyers Fonds søgestrategi og vores betydelige ejendomsportefølje. I den kommende tid vil vi vurdere nærmere, hvordan vi kan optimere ejendommene, så det både er til glæde for lejere og for bydelen Vesterbro, men vi ser stort potentiale i at videreudvikle ejendommene, uddyber han.

Vesterbrogade 94 har et samlet areal på 3.338 kvadratmeter. Vesterbrogade 75 ligger på
hjørnet af Vesterbrogade og Oehlenschlægersgade, og ejendommens samlede areal udgør
2.481 kvadratmeter med henholdsvis bolig og erhverv, der er fordelt på fem etager samt
udnyttet tagetage og delvis kælderetage.

Dreyers Fond køber denne ejendom på Vesterbrogade 94. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.
Dreyers Fond køber denne ejendom på Vesterbrogade 94. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Flere at fondens ejendomsopkøb er kommet i stand på henvendelser fra sælgere, og disse
opkøb er også kommet i stand via gode relationer i lokalområdet, hvor Dreyers Fond er kendt for at prioritere arkitektonisk værdi i forbindelse med istandsættelse og udvikling af
ejendommene samt for at skabe attraktive miljøer for både beboerne og området.

– Det har været en rigtig fin proces med en god dialog mellem parterne, hvor vi har repræsenteret sælger, der er en ældre kvinde, der ønskede at afstå ejendommene. Vi har haft et rigtig fint samarbejde med EDC Erhverv Poul Erik Bech og køber, siger advokat Andreas Meinertz Andersen, Husen Advokater, om salget.

Helge Rud Larsen, ejendomsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af de to Vesterbro-ejendomme sammen med Lone Thuen, der er investeringschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

– Det er to fine, gedigne ejendomme med en enestående beliggenhed på Vesterbrogade med yderligere potentiale for udvikling. Vesterbrogade 94 har et samlet areal på 3.338 kvadratmeter og er tæt ved Frederiksberg Allé og Værnedamsvej, mange forskellige forretninger og restauranter og god offentlig transport. Der er både detailbutikker på samlet 462 kvadratmeter, hotel på 1.629 kvadratmeter og klubværelser på 1.247 kvadratmeter, siger Helge Rud Larsen.

– Vesterbrogade 75 ligger i hjertet af Vesterbro, og ejendommens samlede areal udgør 2.481 kvadratmeter med både bolig og erhverv, der er fordelt på fem etager samt udnyttet tagetage og delvis kælderetage. Ejendommen er synligt beliggende på hjørnet af Oehlenschlægersgade og Vesterbrogade og er omgivet af populære restauranter og caféer, tæt på Frederiksberg Allé og København H. Det er en unik Vesterbroejendom med mange udviklingsmuligheder, servicevirksomhed, hotel, boligudlejning og kontor. Der er detailbutikker på 658 kvadratmeter, klubværelser på 1.676 kvadratmeter og kontor 147 kvadratmeter. Alt i alt er det to spændende Vesterbro-ejendomme med yderligere udviklingspotentiale og vi ønsker sælger og Dreyers Fond tillykke med handlen, siger Helge Rud Larsen.

Dreyers Fond har ikke offentliggjort prisen handlen, der ikke er tinglyst. Dog oplyses det, at der er tale om et trecifret millionbeløb.