Rune Stephansen, administrerende direktør i Ege Tæpper. Foto: Mathias Løvgreen.
Rune Stephansen, administrerende direktør i Ege Tæpper. Foto: Mathias Løvgreen.

Ege Tæppers topchef Rune Stephansen har udnævnt Teddy Lauritzen som direktør for tæppegigantens samlede produktion og Didde Nonbo Kristiansen som ny HR-direktør. De to udgør nu den øverste daglige ledelse sammen med Rune Stephansen, finansdirektør Kim Toft Høj Pedersen, salgsdirektør Morten Skibsted og marketing- og produktdirektør Jan Magdal Poulsen. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Rune Stephansen tiltrådte jobbet som administrerende direktør i Ege Tæpper for godt et år siden. Siden har han skruet betydeligt op for ambitionsniveauet hos tæppegiganten med base i Herning.

– Det er et stort potentiale i Ege Carpets. Derfor har jeg iværksat denne dobbelt-op-strategi, hvor vores omsætning skal runde 2 milliarder kroner inden for fem år. Vi skal samtidig styrke vore indtjening betydelig. Og derfor er denne styrkelse af den daglige øverste ledelse den helt rigtige vej at gå, siger Rune Stephansen.

Ege Carpets er den største tæppeproducent i Danmark. Selskabet producerer og sælger til sine produkter i hele verden – særligt til hoteller, kontorer, marine og er leverandør til institutioner og projekter i sundheds- og transportsektoren samt til detailbranchen. Sidste år producerede Ege Carpets over 8 millioner kvadratmeter tæpper. Ege Carpets har 585 ansatte i koncernen og omsatte i 2021-2022 for knap 1,1 milliard kroner.

Rune Stephansen forklarer samtidig, at Ege Carpets vil være verdens mest bæredygtige tæppeproducent.

– Ege Carpets har allerede en samlet bæredygtighedsstrategi for hele virksomheden, som betyder alle de tæpper, som selskabet leverer til erhvervskunder, hvilket er 95 procent af produktionen, nu er Cradle to Cradle-certificerede. Vi skal være den mest bæredygtige tæppevirksomhed i verden. Alle vores tæpper, som sælges B2B er nu Cradle to Cradle-certificeret på bronzeniveau, hvilket vi er den første tæppeproducent i verden til at lykkes med. Det siger noget om vores ambitioner og konstante udvikling, siger Rune Stephansen.

Ege Carpets skruer blandt andet op for arbejdet med at udskifte råmaterialerne til genanvendte materialer og med at udvikle et reelt take back system, der skal sikre, at brugte tæpper kan genanvendes efter brug.