Ejendom i Nyhavn solgt med meget høj kvadratmeterpris

EDC har formidlet salget af forhuset på Nyhavn 57 til den markante pris på 67.000 kroner per kvadratmeter. Sælger scorer solid fortjeneste.

Den 389 kvadratmeter store ejendom på Nyhavn 57 rummer fem boliger og to erhvervslejemål.

Den er netop blevet solgt for 26 millioner kroner, hvilket giver en samlet kvadratmeterpris for hele herligheden på 66.840 kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC Erhverv Poul Erik Bech København, som har formidlet salget af ejendommen.

– Der har været en hel del forhandlinger med forskellige interesserede købere, der hver på sin vis har vist seriøs interesse. Men til sidst kom, som i mange handler heldigvis, den rette køber. Det er en enestående og unik ejendom, som er fredet, udtaler ejendomsmægler Helge Rud Larsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Fredningen omfatter hele ejendommen, blandt andet begrundet med arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, gårdforløbet, og at bygningerne udgør en væsentlig del af fortællingen om de mange pakhuse og småindustrier, der var karakteristisk for Nyhavnsbebyggelsen.

Erhvervsmæglerkæden oplyser hverken navn på køber eller sælger, men af tinglysningen fremgår det, at ejendommen sidst blev handlet i kølvandet på finanskrisen. I 2010 købte  Anders Dolmer således ejendommen for 10,5 millioner kroner.

– Køber vil givetvis anvende kælderen til formål indenfor restaurationsbranchen, da forhuset blandt andet indeholder to erhvervslejemål i kælder og stue. Kælder er under væsentlig forbedring og pt. ledig for køber, siger Helge Rud Larsen.

EDC Erhverv Poul Erik Bech skriver, at Kulturstyrelsen givet tilladelse til at udgrave kælderen, så loftshøjden bliver cirka 250 centimeter. Samtidigt er der ifølge erhvervsmæglerkæden mulighed for udeservering på fortovet med cirka 12 pladser. Det påvirker også prisen i positiv retning, understreges det.

Helge Rud Larsen oplyser, at køberen vil investere i udvikling af ejendommen før genudlejning eller anvendelse til eget brug.

– Til gengæld kan køber eller kommende ejer af forhuset glæde sig over, at baghuset, der i dag ligger på lejet grund, frit falder tilbage til forhuset 1. april 2080. Den solgte ejendom omfatter hele forhuset, som er opdelt i fem ejerlejligheder med et samlet areal på 389 kvadratmeter, udtaler Helge Rud Larsen.