Afdelingschef - Projektudvikling, Torben Brix (til venstre), og Patrick Pihl Andersen, projektchef, Enemærke & Petersen. Foto: Claus Kjøngerskov.
Afdelingschef - Projektudvikling, Torben Brix (til venstre), og Patrick Pihl Andersen, projektchef, Enemærke & Petersen. Foto: Claus Kjøngerskov.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Enemærke & Petersens afdelingschef for ejendoms- og projektudvikling Torben Brix er en tilfreds mand, efter det første spadestik er taget til 64 nye familieboliger i Ry. Det skriver entreprenørvirksomheden med base i Ringsted i en pressemeddelelse.

– I Enemærke & Petersen har vi arbejdet med projektudvikling af boliger for private aktører i en årrække. Her har vi har været med som sparringspartner og entreprenør fra de tidligste faser – derfor er det også faldet os naturligt nu at tage skridtet videre og selv gå i gang med at udvikle nye boliger, udtaler Torben Brix.

Enemærke & Petersen har en dansk kapitalfond og slutbruger i ryggen på dette projekt, og for entreprenøren handler det om at identificere muligheder for ejendomsudvikling og så gå ind i dem på den måde, der giver mening for forretningen, fortæller Torben Brix:

– I vores forretning går vi ind i projekt- og ejendomsudvikling på en række forskellige niveauer: Vi kan gå ind helt tidligt i de kæmpestore boligprojekter og være sparringspartner for for eksempel pensionskasserne eller arbejde sammen med projektudviklingsteamet hos MT Højgaard Property Development, som vi har gjort på nybyggeriet af Kildegården i Roskilde. Og nu går vi så også ind og finder og arbejder med grundstykker, vi selv ønsker at udvikle. Vores interesse ligger primært i mindre projekter med tæt lav bebyggelser, samtidigt med at vi stadig i høj grad virker som sparringspartner på andre ejendomsudviklingsprojekter, udtaler han.

Ambitioner om bæredygtighed

De 64 boliger i Ry ligger på en nær golfbanerne i den østjyske by og skal certificeres til DGNB Guld. Certificeringen er en selvfølge, fortæller Torben Brix:

– Det passer os rigtigt godt, at de private investorer er yderst bevidste om bæredygtigheden i projekterne og at de forventer DGNB Guld-certificering. I de senere år har vi arbejdet intenst med at udvikle vores organisation indenfor DGNB og bæredygtighed. Blandt andet uddannede vi 30 byggefolk til DGNB-konsulenter på én gang i 2021.

Han henviser til, at Enemærke & Petersen blandt andet har bygget boligprojektet BoligVærkstedet i Jernbanebyen med et lavt CO2-aftryk, ligesom virksomheden har gang i en lang række genanvendelsesprojekter og arbejder sammen på kryds og tværs i branchen med blandt andet Genbyg, som Enemærke & Petersen købte sig ind i i november 2022.

– Så vi taler meget gerne med investorer og fremtidige bygherrer, der er nysgerrige på, hvor langt man kan gå i forhold til C02-aftryk og genanvendelse, udtaler han.

Når de nye familieboliger i Ry står klar i 2024, skal de lejes ud igennem en privat udlejer.