Ferring rykket ind i nyt hovedkvarter på Amager

I samarbejde med Mikkelsen Arkitekter har Foster + Partners sat stregerne til Ferring Pharmaceuticals nye hovedkvarter ved havnefronten på Amager.

Ferring Pharmaceuticals er rykket ind i virksomhedens nye hovedkvarter i erhvervsområdet Scanport ved havnefronten tæt på Øresundsoverfarten lige nord for Københavns Internationale Lufthavn.

Det 30.000 kvadratmeter store domicil erstatter det hidtidige hovedkontor for medicinalkoncernen i Ørestad. Her havde Ferring adresse i det 20 etager høje Neroport, som Castellum i april 2021 solgte til en fond administreret af Genesta.

– Lige fra valget af dette ekstraordinære sted til de høje ambitioner for bygningen og den rolle, den kunne spille, var dette projekt drevet af visionen fra vores klient, Frederik Paulsen. Vi har set det som en ære at blive betroet til at designe og levere denne vision og skabe en ny base for de mennesker, der er kernen i denne banebrydende virksomhed. Vi har nydt urokkelig støtte fra bygherreteamet, de lokale myndigheder og vores samarbejdende designere, især vores kolleger hos Mikkelsen Arkitekter, som vi har arbejdet hånd i hånd med for at realisere dette unikke projekt, udtaler Grant Brooker fra Foster + Partners i en pressemeddelelse.

Bygningen rummer et 24.000 kvadratmeter stort forskningscenter og 6.000 kvadratmeter administration med plads til i alt 750 medarbejdere. Kontorer og laboratorier – til stille, individuelt arbejde – er placeret på kanterne, mens mødelokaler med mere samarbejdende aktiviteter er placeret mod centrum, med udsigt over et oplyst atrium og andre sociale rum.

– Det nye hovedkvarter legemliggør vores virksomheds kerneværdier, der afspejler den åbne og samarbejdende arbejdsstil, som vi har fremmet. Vores medarbejdere er glade for at arbejde i en så dynamisk og generøs bygning – med et virkelig socialt hjerte, udtaler Marianne Kock, General Manager, Ferring Pharmaceuticals.

Bygningen ligger på en stor plint, der fungerer som den første stormflodskant mod potentielle oversvømmelser. De seks stablede etager samt taget udkrager for yderligere at fange de omkringliggende udsigter for den triangulære bygning med vand på alle sider.

– Vi arbejdede sammen med Ferring for at udvikle en dybdegående forståelse af den måde, de arbejder på. Gennem observationer og målrettede interviews fik vi værdifuld indsigt i de processer, der foregår i udviklingen af deres lægemidler. Til gengæld har vi designet en bygning, der imødekommer virksomhedens specifikke behov og samler alle Ferrings aktiviteter under ét tag, udtaler David Kong, Partner, Foster + Partners.