Fischer Lighting forvandler skrot og gamle lamper til ny belysning. Fra højre ses Bente Priess Andersen (CEO), Stig Elmvang (stifter og R&D), Heine Larsen (CRO) & Lars Elmvang (stifter og BDD). Foto: PR.
Fischer Lighting forvandler skrot og gamle lamper til ny belysning. Fra højre ses Bente Priess Andersen (CEO), Stig Elmvang (stifter og R&D), Heine Larsen (CRO) & Lars Elmvang (stifter og BDD). Foto: PR.

Den danske belysningvirksomhed, Fischer Lighting, ansætter forhenværende direktør hos arkitektvirksomheden Mangor & Nagel – en del af Aart, Bente Priess Andersen, som administrerende direktør. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

I Fischer Lighting skal hun være med til at videreudvikle organisationen og accelerere væksten i Danmark og udlandet, lyder det.

Siden 2016 har Fischer Lighting udviklet bæredygtige belysningskoncepter og lamper, som blandt andet er fremstillet af kasserede lysarmaturer, plastflasker, fiskenet og andet skrot. Efterspørgslen har været stigende, og særligt i Danmark har bygherrer og store virksomheder som PwC, Coloplast, PFA, Velliv og en lang række kommuner været blandt aftagerne af lamperne.

– Det betyder også, at vi nu er klar til at sætte endnu mere fart på vores vækst i Danmark og internationalt, og det er vi helt sikre på, at Bente Priess Andersen kan hjælpe os med, ikke mindst i kraft af de unikke ledelsesmæssige, organisatoriske og branchemæssige erfaringer, hun kommer med, siger Lars Elmvang, som er medejer af Fischer Lighting.

Bente Priess Andersen kommer seneste fra en rolle som administrerende direktør hos arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, hvor hun takkede af i efteråret 2022. Før det har hun blandt andet været markeds- og udviklingsdirektør hos Cowi samt chefkonsulent hos Slots- og Ejendomsstyrelsen, hvor hun gennemførte det første OPP-projekt (Offentlig Privat Partnerskab).

Nu sskal hun bidrage til, at Fischer Lighting endegyldigt rykker sig fra “startup” til “scaleup”.

– De kommende år kommer for Fischer Lighting i høj grad til at handle om skalering og vækst, så virksomhedens bæredygtige belysningsløsninger kan skabe en forskel mange flere steder. Det ser jeg frem til at bidrage til, udtaler Bente Priess Andersen.

Bæredygtig belysning til hele Europa

Med Bente Priess Andersen ved roret bliver der blandt andet sat fokus på at geare organisationen med nye kompetencer. Herudover intensiveres arbejdet med at etablere strategiske partnerskaber og storkundeaftaler, som bliver en del af den opskrift, der skal bringe Fischer Lighting længere ud på markedet – ikke blot i Danmark, men også i Norden og resten af Europa.

– Fischer Lighting er allerede godt i gang med at finde fodfæste på det svenske marked, hvilket blandt andet sker via strategiske partnerskaber med store ejendomsselskaber, bæredygtighedsrådgivere og belysningsrådgivere. Sådanne partnerskaber vil helt sikkert komme til at fylde endnu mere i fremtiden, og de vil udgøre en vigtig dør ud til hele Europa, siger Bente Priess Andersen.

I Danmark er Fischer Lighting aktuelt involveret i det bæredygtige højhusbyggeri Træ i Aarhus, som PFA står bag. Her vil den primære belysning i bygningens mange kontorer komme fra mere end 1.000 udtjente Netto-lamper, som Fischer Lighting har modtaget fra butikskæden og efterfølgende opgraderet med nyt design og nyeste LED-teknologi – så de er klar til et nyt liv, frem for at ende i storskrald.

Slut med brug-og-smid-væk-kulturen

I 2022 reddede Fischer Lighting mere end 13.000 kasserede lamper og forvandlede dem til spændende nye og bæredygtige belysningsløsninger med lang levetid.

– Der er ingen grund til at smide noget ud, som med små justeringer kan genbruges og gøre stor gavn for andre, siger Lars Elmvang.

Bente Priess Andersen er ny administrerende direktør hos Fischer Lighting per 1. april 2023. Hun har hidtil været bestyrelsesmedlem i virksomheden.

Om Fischer Lighting

For at gøre op med ”brug-og-smid-væk”-kulturen omdanner Fischer Lighting – blandt andet i samarbejde med førende danske arkitektvirksomheder og designbureauer – kasserede lysarmaturer, gamle plastflasker, fiskenet og andet skrot til spændende ”nye”, energi- og ressourcebesparende lamper og belysningsløsninger.

Fischer Lighting opererer med de tre koncepter ReUse®, ReDesign® og ReCreate®, som med hvert sit afsæt handler om at skabe ansvarlig og bæredygtig belysning med brug af så få ressourcer som muligt.

Kilde: Fischer Lighting.