Flertal for at nedrive Palads

Blandt politikerne i København er der flertal for at tillade, at Nordisk Film river Palads ned og erstatter det af nybyggeri, som Cobe har tegnet.

Et flertal af politikerne i borgerrepræsentationen har nikket ja til at arbejde videre med startredegørelsen, der skal bane vejen for et nybyggeri, som skal erstatte det nuværende Palads.

Den farverige bygning har dermed kurs mod nedrivning, om end dele af bygningen efter planen skal bevares.

I alt 36 medlemmer af borgerrepræsentationen stemt for startredegørelsen. Kun de 15 politikere fra Enhedslisten samt de tre politikere fra Alternativet stemte imod.

– Palads er et palads, hverken en konge eller kejser ville have bygget. Måske netop derfor er bygningen så elsket af byens borgere. Over 25.000 har skrevet under på ønsket om at bevare det ikoniske bygningsværk, påpegede medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Troels Christian Jakobsen (Å), på mødet i borgerrepræsentationen.

Startredegørelsen er blevet til på foranledning af Nordisk Film, som i samarbejde med Cobe har skitseret et 15.600 kvadratmeter stort nybyggeri samt en 10.300 kvadratmeter stort kælder på grunden.

Læs også: Her er planen for det nye Palads

Sådan kan det nye Palads komme til at se ud. Visualisering: Cobe.
Sådan kan det nye Palads komme til at se ud. Visualisering: Cobe.

Projektet skal efter planen blandt andet rumme en ny biograf med 8-12 biografsale.

– Det er jo sådan, at bygningers funktion ændrer sig over tid. Og det, der var efterspurgt, da Palads blev til en biografbygning, er ikke efterspurgt i dag, sagde medlem af Økonomiudvalget, Ole Birk Olesen (LA), og påpegede, at folk i dag efterspørger store biografsale med “lækre stole”.

– Og Palads – med de små sale, der er i dag – egner sig ikke til det. Folk søger ud mod Fisketorvet og andre mere sjæleløse steder for at se den slags film, og Palads hensygner en skidt tilværelse som biografbygning, sagde han.

En endelig beslutning om at tillade nedrivning af Palads kommer først, hvis en ny lokalplan vedtages. Det forventes ifølge Københavns Kommune at ske midt i 2025. Det forudsætter dog, at alt kører efter planen. En kommende lokalplan skal blandt andet i offentlig høring, før den vedtages endeligt.