Forbedret flow i vinduesproduktion på Mors skal skabe plads til vækst

Outrup Vinduer & Døre i Nykøbing Mors er i gang med en omrokering af produktionens indretning for at skabe plads til nyt teknologisk udstyr, der skal understøtte vinduesproducentens vækststrategi.

Henrik Gadgaard, produktionschef hos Outrup Vinduer & Døre. Foto: PR.
Henrik Gadgaard, produktionschef hos Outrup Vinduer & Døre. Foto: PR.

Hos Outrup Vinduer & Døre i Nykøbing Mors er man lige nu i gang med at “flow-optimere” virksomheden.

De mange forskellige processer, der indgår i produktionen af et vindue eller en dør, skal være i gang hele tiden, forklarer Henrik Gadgaard, der er produktionschef hos Outrup, i en pressemeddelelse.

– Vi flytter fokus fra proces til flow, hvilket betyder, at de ting, der produceres, hele tiden flytter sig videre til næste skridt i produktionen. Det er med til at sikre en kortere gennemløbstid på fabrikken, så vi nu for eksempel kan producere en ny dørramme i løbet af en formiddag – en proces, der tidligere kunne tage flere dage, siger han.

– Samtidig betyder omrokeringen, at vi fysisk får skabt mere plads i vores produktion, fordi vi ikke skal have mange vinduer og døre oplagret, mens de venter på næste proces. Det frigiver kvadratmeter til, at vi kan realisere de investeringer i nyt teknologisk udstyr, som er en del af vores strategi frem mod 2029, og som skal bidrage til at udvikle vores vinduesproduktion på Mors og dermed fastholde vores danske arbejdspladser.

Flow-optimeringen hos vinduesproducenten startede i 2022 med etableringen af et højteknologisk CNC-bearbejdningsanlæg, som foruden et optimeret produktionsflow også har øget Outrups produktionskapacitet.

Forbedret flow i vinduesproduktion hos Outrup Vinduer & Døre i Nykøbing Mors skal skabe plads til vækst. Foto: PR.
Forbedret flow i vinduesproduktion hos Outrup Vinduer & Døre i Nykøbing Mors skal skabe plads til vækst. Foto: PR.

Nu er det de sidste led i produktionen, blandt andet i montageafdelingen, der er i gang med at blive optimeret – alt sammen med udgangspunkt i Lean-principperne om at skabe flow og fjerne spild for at generere mest mulig værdi for kunden.

– Lean er i bund og grund systematisk sund fornuft, og det er udgangspunktet for, hvordan vi optimerer produktionen. I vores montageafdeling har vi fx koblet fire processer sammen, så de er fysisk placeret tæt op ad hinanden. Det betyder, at alt det, medarbejderne skal bruge ved de enkelte maskiner, bliver serveret for dem, så der er meget mindre transport, forklarer Henrik Gadgaard.

Foruden en reduktion i den interne transport af vinduer, døre og andre varer minimeres interne transportskader også med det nye setup. Derudover taler forbedringskulturen, den generelle optimering og ikke mindst minimering af ressourcespild ind i ESG, som nu spiller en central rolle for Outrup i deres strategiarbejde.

Som kunde vil man desuden naturligvis opleve den samme høje kvalitet, da der vil være lige så stor omhu med detaljer og kvalitetssikring som altid, understreger Henrik Gadgaard.

Outrup er efter planen færdig med optimeringen inden sommeren 2024, og inden højsæsonen i produktionen for alvor starter.