Borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen (S). Foto: PR.
Borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen (S). Foto: PR.

Det var planen, at arkitektkonkurrencen om et nyt bibliotek i Fredensborg skulle skydes i gang den 21. juni, men på et byrådsmøde den 20. juni blev der trukket i nødbremsen.

Ifølge en pressemeddelelse fra kommunen er det prisstigninger i byggebranchen og kommunernes reducerede anlægsloft, der har fået politikerne til at udsætte projektet.

– Det er rigtig ærgerligt, at vi nu skal udsætte disse projekter, som jeg ved, mange borgere glæder sig til. Men kommunens økonomiske rammer er lige nu presset fra flere sider og præget af stor usikkerhed. Derfor er det rettidigt omhu, at byrådet foretager en ny samlet prioritering af kommunens anlægsprojekter. Det vil vi gøre i forbindelse med budgetforhandlingerne, hvor vi også kender de samlede konsekvenser for Fredensborg Kommune af den nye økonomiaftale mellem regeringen og KL, udtaler borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen (S), i meddelelsen.

I samarbejde med bygherrerådgiver Bauherr har Fredensborg Kommune ellers allerede fået udarbejdet et konkurrenceprogram for arkitektkonkurrencen om biblioteket, som skulle certificeres til DGNB Guld.

Af tidsplanen fremgår det, at byggeriet skulle sendes i udbud i oktober 2023, så det kunne sættes i gang i september 2025, hvorefter biblioteket kunne står klar til brug i begyndelsen af 2026.

Byrådet godkendte tilbage i september 2021 udbudsformen for projektet. Her blev det besluttet at vælge udbuds- og konkurrenceformen ”indbudt projektkonkurrence i to faser” som udbudsform for projektet.

Reelt er udsættelsen en annullering af konkurrencen. Konkurrencen skal således igangsættes på ny på et senere tidspunkt med en ny forudgående proces med prækvalifikation af hold og godkendelse af konkurrenceprogram.