Stort bolig- og erhvervsprojekt i Kokkedal er godkendt

Fredensborg Byråd har vedtaget lokalplanen for det store Format-projekt ved Cirkelhuset i Kokkedal. Athena Partners står bag projektet med både boliger og erhverv.

Fredensborg Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at politikerne i byrådet har vedtaget lokalplanen for det store Format-projekt med både boliger og erhverv på Cirkelhusgrunden i Kokkedal.

Projektet omfatter hele Cirkelhusgrunden og indeholder udover boliger og store butikker også nye lokaler til Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG) samt biograf og hotel, skriver kommunen.

– Det er godt nyt for Kokkedal, at private investorer står på spring for at investere i byen. Jeg tror, det kan give hele byen og området et stort og tiltrængt løft, udtaler kommunens borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

Bag Format-projektet står ejendomsudviklerselskabet Athena Partners, der har base i Hellerup. Partner i virksomheden, Joachim Bruus-Jensen, glæder sig over, at lokalplanen nu er på plads. Den giver mulighed for, at der kan etableres 26.000 kvadratmeter detailhandel og 23.200 kvadratmeter boliger.

Det forventes, at der bliver bygget 200-boliger, og de fleste af dem vil have elevator eller anden niveaufri adgang, så de er senioregnede. Mindst 10 procent af etageboligerne skal have en boligstørrelse på mellem 55-65 kvadratmeter, og minimum 10 procent af etageboligerne skal have en boligstørrelse på 75-85 kvadratmeter.

– Det er et meget vigtigt skridt for os, at lokalplanen nu er på plads, så vi kan komme videre med projektet. Jeg vil derfor gerne takke Fredensborg Byråd for et godt samarbejde. Nu fortsætter vi arbejdet med at finde egnede lokaler til NGG, så de har et godt sted at være, mens vi gør den nye skole klar til dem. Så der går altså noget tid endnu, inden vi går i gang med at nedrive Cirkelhuset og bygge nyt, udtaler han.

Lars Simonsen, formand for Plan-, Trafik- og Klimaudvalget, ser også frem til, at projektet bliver til virkelighed.

– I mine øjne har området ved Cirkelhuset i meget lang tid trængt til en samlet plan for fremtiden. Med Format-projektet tror jeg, at vi med årene får en flot og velfungerende ny bymidte med både en masse liv og handel. Det er tiltrængt, da Fredensborg Kommune i dag har et handelsunderskud på 700 millioner kroner årligt, og derfor må vores borgere ofte køre langt i bil for at handle især større udvalgsvarer, udtaler han i pressemeddelelsen.

– I den forbindelse vil vi også igangsætte et fælles arbejde med Hørsholm Kommune med henblik på at afdække hensigtsmæssige trafikale løsninger for trafikken til NGG og nabobebyggelserne uden for lokalplanområdet. Vi skal her også se samlet på trafikafviklingen på især Usserød Kongevej i takt med udviklingen i alle byudviklingsprojekter i området i begge kommuner, slutter han.

Generelt vil der blive bygget i fire etager i området, men lokalplanen giver dog også mulighed for, at der kan bygges et enkelt højhus i ti etager centralt i området.

Athena Partners oplyser i en særskilt pressemeddelelse, at selskabet vil stå bag 57.350 kvadratmeter byggeri området i form af blandt andet 20.500 kvadratmeter boliger og friplejehjem samt 17.350 kvadratmeter butikker.

Dertil kommer 2.900 kvadratmeter skole i Fredensborg Kommune og 9.000 kvadratmeter skole i Hørsholm Kommune, 1.200 kvadratmeter erhverv, 1.200 kvadratmeter restaurant samt 8.500 kvadratmeter kultur og sundhed i form af blandt andet fitness, padel tennis, sundhedshus og biograf.

Endeligt skal Athena Partners stå bag et 5.700 kvadratmeter stort parkeringshus.

Realisering af projektet kræver, at Cirkelhuset rives ned. Den ikoniske runde bygning blev opført i 1970 af arkitekten Poul Cadovius, der også ejede Christianshus.