Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) fra Fredensborg Kommune (til venstre) og direktør Martin Skou Heidemann fra Skou Gruppen giver hinanden håndslag - foran en af Skou Gruppens eldrevne servicebiler. Billede kan frit benyttes ved omtale af rammeaftalen. Foto: PR.
Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) fra Fredensborg Kommune (til venstre) og direktør Martin Skou Heidemann fra Skou Gruppen giver hinanden håndslag - foran en af Skou Gruppens eldrevne servicebiler. Billede kan frit benyttes ved omtale af rammeaftalen. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Fredensborg Kommune indgår rammeaftale med Skou Gruppen. Aftalen omfatter vedligeholdelse og reparation samt mindre til- og ombygninger på kommunens bygninger. Desuden ønsker kommunen fokus på bæredygtighed, hvilket Skou Gruppen også skal komme med inspiration til, skriver entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse.

– Jeg er sikker på, at kommunen vil komme til at nyde godt af, at vi i forvejen har lignende rammeaftaler med en række hovedstadskommuner og med Region Hovedstaden, udtaler direktør Martin Skou Heidemann.

Skou Gruppens servicehåndværkere – tømrer, snedkere og murere – kommer til at arbejde med både planlagte opgaver og med daglige vedligeholdelsesopgaver af Fredensborg Kommunes ejendomme i de kommende fire år.

Kommunen kan også tilkalde håndværkere, når der pludselig opstår skader på bygningerne. Det kan eksempelvis være hærværk, vandskader eller stormskader.

Ydermere har kommunen inden for aftalen mulighed for at involvere Skou Gruppens håndværkere i mindre entrepriser i forbindelse med tilbygninger og ombygninger.

Kendte ansigter og en brugervenlig IT-platform

– Det er vores erfaring, at kommunerne holder af, at vi sender de samme folk ud på opgaverne i kommunen hver gang. Og det tilstræber vi også, for på den måde lærer vi ejendommene at kende og kan arbejde mere effektivt, siger Martin Skou Heidemann.

Han fortæller, at Skou Gruppens serviceafdeling i dag omfatter fire funktionærer og 30 håndværkere. Desuden har Skou Gruppen en IT-platform, hvor kommunen både kan bestille opgaver, se hvad der er under udførelse og planlagt, samt lave budgetopfølgning.

Bæredygtighed er et område, som Fredensborg Kommune ønsker at øge sit fokus på. Også når kommunen bygger nyt, renoverer og vedligeholder sine bygninger. Kommunen vil derfor afholde forløb – workshops eller dialogmøder – med Skou Gruppen.

Fredensborg Kommune ønsker at afsøge muligheden for at tage flere klimavenlige tiltag i relation til de opgaver, som Skou Gruppen udfører på kommunens ejendomme.

– Vi glæder os til at gå i dialog med Fredensborg Kommune om, hvordan vi sammen kan arbejde med at gøre kommunens bygninger og vedligeholdelsen af dem mere bæredygtig og klimavenlig, udtaler Martin Skou Heidemann.

Skou Gruppen offentliggjorde i begyndelsen af måneden sit årsregnskab for 2021-22. Her formåede entreprenøren at fastholde både overskuddet og omsætningen fra året før.