Geberit leverer forsyningssystem til Kampsax Kollegiets 521 badeværelser. Foto: PR.
Geberit leverer forsyningssystem til Kampsax Kollegiets 521 badeværelser. Foto: PR.

I maj 2022 begyndte den store renovering af Kampsax Kollegiet ved Danmarks Tekniske Universitet i Kongens Lyngby, der efter planen vil stå færdig i 2027. Bygherre på projektet har valgt en komplet VVS-løsning fra Geberit. Geberits GIS installationssystem sættes op, så montører kan installere forskellige moduler inde bag væggen, hvor der vil være en skakt, der gør det let at tænde og slukke for vandet. De mange badeværelser kommer ligeledes til at få Geberit toiletter, håndvaske og bruseafløb installeret. Det skriver Geberit i en pressemeddelelse.

Inde bag badeværelsernes vægge trækker montørerne de lyddæmpende afløbsrør Geberit Silent-db20 og det helt nye FlowFit forsyningssystem igennem.

Geberits forsyningssystem FlowFit stadig er nyt på markedet. Derfor har Geberit været med til at levere teknisk “know-how”.

– Inden projektets opstart, kom Wicotec Kirkebjergs montører ud til os hos Geberit i Albertslund, hvor de fik en grundig introduktion og blev oplært i installationssystemet GIS, afløbssystemet og forsyningssystemet FlowFit, så de fik et bedre kendskab til produkterne og installationen, udtaler Oliver Ragnar Larsen, teknisk salgskonsulent hos Geberit, i meddelelsen.

Wicotec Kirkebjerg er fortsat i gang med den første etape af renoveringen ud af i alt ni etaper, og har netop trykprøvet FlowFit systemet med succes. Montørerne kunne nemt se pressamlingerne, så der opstod ingen fejl undervejs.

Jørgen Larsen, der er VVS rådgiver for Energi & Miljøteknik, står på tæt hold og følger montørernes arbejde i renoveringen.

– Da vi startede på projektet, havde jeg en snak med bygherre om, at vi selvfølgelig skulle bruge de bedste produkter på markedet, og det har Geberit. Første gang vi blev introduceret til det nye FlowFit system var, da vi besøgte Geberits fabrik i Schweiz. Her testede Geberit systemet foran os, og vi besluttede os efterfølgende for at gå videre med det system til Kampsax Kollegiets renovering, forklarer Jørgen Larsen.

FlowFit blev lanceret i Danmark i april 2022. Systemet har blandt andet et flowoptimeret design, der giver minimalt tryktab, ligesom intelligent data (BIM-data) gør den digitale planlægningsproces nemmere.