Nu får nyt stadion i Lyngby en lokalplan

Lokalplanen for et nyt stadion samt knap 230 ungdoms- og seniorboliger i Lyngby ventes endeligt vedtaget i efteråret 2024.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I 2021 blev Lyngby Stadion sat til salg sammen med en byggeret til boliger og erhverv. I januar 2022 blev Lyngby Boldklubs ejerkreds, Friends of Lyngby, udpeget som vinder af udbuddet.

Nu tages endnu et skridt på vejen mod et ombygget stadion til fodboldklubben. Byplanudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune skal den 13. marts tage stilling til, om et lokalplanforslag for projektet skal sendes i otte ugers offentlig høring.

– Vores håb er, at lokalplanen er endelig godkendt i løbet af efteråret 2024. Herefter kommer den endelige projektering og byggetilladelser for at starte det spændende projekt. Det er et stort skridt mod det nye Lyngby Stadion, og vi glæder os utroligt meget til den kommende tid, udtaler ansvarlig for stadionbyggeriet fra Lyngby Boldklub, Birger Jørgensen, i en pressemeddelelse.

Læs også: FC Nordsjælland vil udvide planlagt stadion i Hillerød

Lokalplanen skal samlet give mulighed for 30.000 etagemeter byggeri, hvoraf højst 10.800 kvadratmeter må være boliger og højst 4.050 må være erhverv. Samlet må der dog maksimalt opføres 13.500 kvadratmeter boliger og erhverv.

Mulighed for små ungdoms- og seniorboliger

Nord for banen etableres 6.600 kvadratmeter ungdomsboliger på mellem 15 og 20 kvadratmeter. Boligerne bliver fordelt på tre bygningskroppe og to mellembygninger i fire etager. Der indrettes omkring 185 ungdomsboliger og fællesfaciliteter.

Syd for banen etableres der cirka 42 seniorboliger, som hver især skal have et nettoareal på mindst 50 kvadratmeter. Boligerne etableres på 1.-3. sal, mens bebyggelsens stueetage indrettes med fællesfaciliteter til seniorboligerne samt et 1.500 kvadratmeter stort sundhedshus og overdækket parkering. Der opføres samlet cirka 4.100 kvadratmeter seniorboliger inklusive fællesfaciliteter.

Læs også: Næste etape af udvidelse af stadion i Kolding sættes i gang

Stadionprojektet er tegnet af C.F. Møller Architects. Alle boliger udføres primært med blank mur i gule tegl, mens stadion udformes med en facade og afskærmning i strækmetal med en gylden tone. Det skal ifølge lokalplanen sikre, at stadion opfattes som et lukket stadion og give den nødvendige afskærmning.

Langs Østvejen etableres cirka 1.300 kvadratmeter nyt erhverv, samt cirka 300 kvadratmeter nye stadionfaciliteter i to etager.

Stadionprojektet indeholder renovering af Lyngby Stadions syd- og østtribunerne, samt byggeri af en ny overdækket nordtribune. Som en del af nordtribunen udvides fanzonen med blandt andet en legeplads og andre aktivitetsområder til børn og børnefamilier.

Efter ombygningen af Lyngby Stadion vil der være plads til 6.500 tilskuere, hvilket er færre end i dag. På østtribunen udvides loungefaciliteterne til at huse 5-600 gæster.

Med lukkede hjørner og fire overdækkede tribunesektioner kommer stadion til at opfylde Superligakravene. Ombygningen sættes efter planen i gang i begyndelsen af 2025.