Pensionskasse får godkendt projekt med 180 boliger i Lyngby

I samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten står PensionDanmark bag projektet med 180 boliger til to specifikke målgrupper.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I august 2021 afleverede Scandi Byg knap 500 ungdomsboliger med et samlet etageareal på 17.500 kvadratmeter til Boligfonden DTU og PensionDanmark på Atlasgrunden ved DTU i Lyngby.

Nu har politikerne i Lyngby-Taarbæk Kommune endeligt vedtaget en lokalplan for den 9.000 kvadratmeter store nabogrund, hvor pensionskassen vil bygge yderligere 12.500 kvadratmeter boliger og erhverv.

Lokalplanarbejdet blev sat i gang i april 2022.

– Dette er jo en sag, der er blevet arbejdet med rigtigt længe, sagde borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, Sofia Osmani (K), på kommunalbestyrelsesmødet den 20. juni.

Lokalplanen giver mulighed for, at der kan bygges 100 forskerboliger og 80 ungdomsboliger fordelt på 11.100 kvadratmeter samt 1.400 kvadratmeter erhverv.

Erhvervsarealerne udlægges primært til kontorer til eksempelvis Boligfonden, mens PensionDanmark på et borgermøde i februar også gav udtryk for, at etablering af en café kan være en mulighed.

Projektet omfatter en åben karrébebyggelse i fem etager og et punkthus, der opføres i tre etager.

Caféen vil blive placeret i stueetagen i den sydlige halvdel af karréen, mens stueetagen i den nordlige del af karrébebyggelsen og punkthuset udnyttes til boliger.

Bygningsstrukturen skal skabe et privat gårdhaveanlæg for ejendommens brugere og afskærme gårdrummet mod støj fra Helsingørmotorvejen.

De kommende boliger får et-tre værelser, og målgrupperne omfatter PhD-studerende og forskere med tilknytning til DTU og videnstunge virksomheder i området. Der etableres fællesarealer med blandt andet arbejdscaféer til hjemmearbejde.

Ligesom de første 500 boliger er denne etape tegnet af Tegnestuen Vandkunsten. Byggeriet skal opføres med bærende konstruktioner i træ fra stueetagen og op. Facaderne beklædes dog fortrinsvis med tegl ud mod gaden.

Byggeriet skal efter planen svanemærkes og certificeres til DGNB Guld.

Boligfonden DTU står for udlejningen af de eksisterende ungdomsboliger i området og skal også stå for udlejningen af de nye forsker- og ungdomsboliger. PensionDanmark forventer, at mellem 300 og 500 beboere vil flytte ind i lejlighederne.