Give Steel leverer stålkonstruktion til stadion på Færøerne

Mens alle venter på, at EM kommer til Danmark, har Give Steel travlt med at komme til Færøerne. For tredje gang leverer virksomheden nemlig stålkonstruktion til Færøernes nationale stadion, Torsvøllur i Torshavn.

Det færøske nationalstadion, Torsvøllur i Thorshavn, er oprindeligt bygget i 2000, og konstruktionen fra Give Steel består af opsvejste tribunespær, hvilket er en klassisk tribunekonstruktion til et stadion af den type, som man har bygget på Færøerne. Det oplyser Give Steel i en pressemeddelelse.

– Færøerne er næsten blevet som et hjemmemarked for os. Det er tredje gang, vi leverer til Torsvøllur Stadion, og vi har gode erfaringer deroppe. Udover Stadion har vi også de seneste år leveret en del stålkonstruktioner til industrien, fortæller Teil Bechmann, Salgsdirektør i Give Steel.

Torsvøllur har de seneste år været igennem flere opgraderinger, der har løftet den til internationalt niveau. Man kan derfor nu i Torshavn spille mod store fodboldnationer. Eksempelvis mødte Færøerne på hjemmebane Spanien foran godt 3.200 tilskuere i sommeren 2019. Aktuelt er der også for nylig spillet EM kvalifikationskampe i Torshavn.

Torsvøllur har i alt 6.500 siddepladser fordelt på tre tribuner omkring banen. På det ene mål er der en gymnastikhal i stedet for en tribune. Torsvøllur blev oprindeligt bygget af Tórsvøllur Fonden. Tórshavn kommune overtog i 2008 Tórsvøllur Stadion fra fonden og byggede derefter gymnastikhallen bag det sydvestlige mål.