Rune Kock, administrerende direktør i Nrep. Foto: PR.
Rune Kock, administrerende direktør i Nrep. Foto: PR.

Med Nrep som ny majoritetsejer sigter 7R mod at accelerere væksten i virksomheden, der bygger på den nuværende portefølje på 1,8 millioner kvm fordelt på 36 aktiver. 7R har en eksisterende pipeline på 2,3 millioner kvm. Det oplyser Nrep i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen betyder opkøbet af 7R, at Nrep’s nordeuropæiske logistikafdeling, Logicenters, kommer op på en samlet logistikportefølje på 4,2 millioner kvm. Dertil kommer 7Rs pipeline på 2,3 millioner kvm.

Rune Kock, der er administrerende direktør i Nrep kalder i meddelelsen muligheden for at købe sig ind i 7R for en unik mulighed for at styrke Nrep’s s nordeuropæiske markedsposition.

– 7R er en virksomhed med gode fundamenter, en stærk position på markedet og prioriteter, der stemmer overens med Nrep’s bæredygtighedsindsats og værdier. Dette opkøb giver en unik mulighed for at anvende vores dekarboniseringsfokus på en stor portefølje og skalere vores indsats for at nedbringe CO2-emissioner samt få adgang til en betydelig pipeline på et marked, som har oplevet fortsat lejerefterspørgsel, men reduceret udbud. Vi ser frem til at arbejde sammen med 7R-teamet for at udnytte muligheden, udtaler Rune Kock.

LÆS OGSÅ: URBAN PARTNERS REJSER 27 MILLIARDER I NY NREP-FOND

7R’s nuværende portefølje betjener en række virksomheder i forskellige skalaer og industrier. Det gælder blandt andet tredjeparts logistikoperatører, let fremstilling, e-handel, farmaceutiske produkter og bilindustrien. Den polske logistikudvikler blev grundlagt for 14 år siden og har aktuelt 154 medarbejdere fordelt på otte kontorer.

Ifølge Rune Kock passer det perfekt til Nrep, der har stor erfaring i sektoren, efter at have været aktiv inden for logistik siden starten gennem sin dedikerede logistikafdeling Logicenters.

Nrep vil bruge sine kompetencer til at videreudvikle 7R til en førende institutionel kvalitetsplatform med fokus på at nedbringe porteføljens operationelle CO2-udledninger.

Glad og stolt grundlægger

Tomasz Lubowiecki, grundlægger og bestyrelsesformand af 7R, er både glad og stolt over at få Nrep ombord som majoritetsaktionær.

– At få Nrep som strategisk aktionær er et ekstremt vigtigt skridt i 7R’s udvikling. Denne nye kapitalinvestering i 7R vil give selskabet mulighed for at fortsætte sin bæredygtige vækst, udvikle sig på nye markeder og fokusere på langsigtede lejerforhold, hvilket alt sammen er til gavn for alle vores forretningsområder, siger Tomasz Lubowiecki.

LÆS OGSÅ: NREP SKAL UDVIKLE NYT BOLIGOMRÅDE

Opkøbet sker via Nrep’s seneste og største fond i NSF-value-add-serien, NSF V, hvortil langt størstedelen af tilsagn til fonden kommer fra eksisterende investorer. Fonden var betydeligt overtegnet og havde en samlet efterspørgsel fra investorer på over 27 milliarder kroner.

Fokus i NSF V er på boligudlejningsejendomme, moderne logistikfaciliteter, plejeboliger og kontorer, hvor det er muligt at skabe værdi gennem kundecentrerede og dekarboniserende løsninger.

Nrep er blevet rådgivet af Linklaters, PwC, EY, JLL og Savills, mens 7R har været repræsenteret af Cushman & Wakefield, KKW Legal, Rymarz Zdort Maruta og Crido.