Goldschmidt vil bygge friplejehjem på Frederiksbro i Hillerød. Her ses en visualisering af bydelen, der er ved at blive udviklet. Visualisering: Mangor & Nagel.
Goldschmidt vil bygge friplejehjem på Frederiksbro i Hillerød. Her ses en visualisering af bydelen, der er ved at blive udviklet. Visualisering: Mangor & Nagel.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Forvaltningen i Hillerød Kommune har fået henvendelser fra udviklere, der gerne vil etablere et friplejehjem i kommunen. Der har blandt andet været interesse for at etablere friplejeboliger i byggefelt 6 i Campus Nordsjælland, som kommunen har til salg sammen med Freja Ejendomme og DSB Ejendomsudvikling, fremgår det af et notat fra kommunen.

Politikerne i byrådet besluttede dog i november 2019 at fastholde, at byggefelt 6 i campusområdet skal anvendes til et andet formål end boliger.

M. Goldschmidt Ejendomme står bag udviklingen af den nye bydel Frederiksbro, og selskabet har spurgt ind til, om der inden for lokalplanen for området er mulighed for at etablere et nyt friplejehjem i den nye bydel.

Det kræver dog, at lokalplanen for området ændres, og den 25. maj 2022 besluttede et flertal byrådet bestående af politikerne fra De Radikale, De Konservative, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Venstre så, der skal sættes gang i den proces.

– Alle prognoser viser, at Hillerøds største problemstilling formentlig er, at vi mangler plejeboliger til vores ældre, selvom vi under valgkampen fik lovet, at vi var godt med på grund af Generationernes Kvarter. Det er nu forsinket et år indtil videre, og derfor tør vi godt lave denne prioritering af vores ældrepleje, sagde byrådsmedlem for De Konservative, Christoffer Lorenzen, på byrådsmødet.

Det er Mangor & Nagel, der i samarbejde med Plan + Landskab samt ingeniørerne fra Dines Jørgensen & Co.  og Afry har sat stregerne til Frederiksbro, hvor der i alt bygges 1.300 boliger med et samlet etageareal på 121.000 kvadratmeter. Byggeriet står Pihlkonsortiet for.

Generelt er der er ikke i kommuneplanen i Hillerød udlagt grunde til offentlige formål såsom plejeboliger, som ikke er udnyttet. I lokalplaner kan der dog udpeges grunde til plejeboliger eksempelvis i Generationernes Kvarter og i Hestehavekvarteret i Favrholm, som i Kommuneplan 2021 blandt andet er udlagt til henholdvis plejehjem og offentlig service.