Harridslevgaard ved Bogense er sat til salg. Foto: Pernille Sams.
Harridslevgaard ved Bogense. Foto: Pernille Sams.

Du kan godt begynde at pudse kronjuvelerne og diademet af, for der netop kommet en vild bolig til salg, hvor de i den grad vil komme til sin ret.

På det nordlige Fyn kan du nemlig nu udleve dine royale drømme og blive slotsejer, hvis det altså er dig, der køber Harridslevgaard, som lige har ramt markedet.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Renæssanceslottet – komplet med spir, tårn og dekorativ facade – har med mere end 400 år på bagen stået tidens tand gennem flere krige på dansk jord og 15 forskellige regenter inklusive den siddende, men de historiske detaljer er stadig velbevaret.

Ifølge salgsmaterialet hos liebhavermægleren Pernille Sams rummer slottets 1.800 etagemeter både et storkøkken i kælderen med hvælvede lofter, en 400 kvadratmeter stor riddersal samt masser af værelser og stuer med pejse og de oprindelige gulve.

“Harridslevgaard har en fantastisk historie, og hørte tilbage i 1231 under Kong Valdemars slotte. Dengang var det en middelalderborg, som imidlertid blev revet ned i 1590. Det nuværende renaissanceslot blev derefter opført og stod færdig i 1606. Selve bygningen er imponerende smuk, og stemningen og omgivelserne fuldender følelsen af, at dette bare er et helt særligt sted. Historiens vingesus er pludselig meget nærværende”, skriver mægleren om slottet.

“Stedet er vildt imponerende, og det lægger ikke skjul på den storhedstid det repræsenterer. Fantastisk smuk arkitektur, de skønneste proportioner både indvendig i de mange smukke sale og udvendigt. Så det er ikke svært at finde frem til følelsen af at være midt i et herligt eventyr”, skriver mægleren videre.

Udover slottet følger der også en stor park med i handlen og i alt 3,4 hektar jord, hvor der også ligger en gammel vandmølle.

Slottet er ifølge Tingbogen ejet af boet efter Ingelise Schimko. Slotsfruen døde ifølge Fyens.dk i oktober 2021 efter et fald på en trappe, hvorefter hendes døtre overtog driften af slottet.

Tidligere har slottet ifølge Fyens.dk været til salg hos Ivan Eltoft Nielsen for 30 millioner kroner.

Har du råd?

Hvis det er dig, der skal købe slottet – som ligger udenfor kystbyen Bogense – skal din pengepung være mere end almindelig velpolstret med guld; prisskiltet, som følger med det usædvanlige udbud, lyder nemlig på intet mindre end 28 millioner kroner.

Det er dog i den ”billige” ende i forhold til, hvad andre herskabelige herresæder koster, som lige nu er til salg på det offentlige boligmarked.

Ifølge Boliga.dk skal du for eksempel have et mere end dobbelt så stort beløb op af lommen, hvis du køber det dyreste på markedet lige nu; Nakkebølle Gods, som også ligger på Fyn.

Det mere end 460 år gamle gods ligger på 247 hektar jord, der går helt til vandet udenfor Faaborg, og så koster det 80 millioner kroner.

Se renæssanceslottet Harridslevgaard her.