Mikroskov. Foto: Omstilling Nu.
Mikroskov. Foto: Omstilling Nu.

Hedehusenes indbyggere kan snart opleve resultaterne af et samarbejde mellem Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling Nu om etableringen af mikroskove i byområder. Det skriver fastfoodkæden i en pressemeddelelse.

På mandag vil elever fra Læringshusets 6. klasse deltage i plantningen af mere end 300 planter og 270 træer – en samling der strækker sig fra små planter til vilde æbler og egetræer på et offentligt tilgængeligt areal på Brandvænget overfor børnehaven.

– Vi vil gerne give folk i området mulighed for at opleve naturen på en anderledes måde, siger administrerende direktør Jens Broch fra Sunset Boulevard.

Som forberedelse til plantningsdagen har Omstilling Nu faciliteret en workshop med fokus på biodiversitet for 6.-klasses eleverne. Formålet har været at uddybe elevernes forståelse og engagement i projektet.

– Mikroskove er stadig et relativt ukendt fænomen i Danmark, med få eksisterende eksempler. Konceptet tilbyder en særlig mulighed for at skabe selvstændige økosystemer på små områder, ned til 16 kvadratmeter. Vi stræber efter at øge danskernes forbindelse til og forståelse af naturen, hvilket er essentielt for miljøbevidsthed og -bevaring, og her kan plantning af mikroskove noget særligt, siger Benjamin Bosman Eg, projektleder for 2030Skov hos Omstilling Nu.

Mere om mikroskove

Selvom mikroskove er et forholdsvist nyt initiativ i Danmark, har konceptet opnået betydelig anerkendelse i andre dele af verden, som i Sydeuropa og Holland. Den første mikroskov i Danmark blev anlagt i december 2021 i Kolding, og sidenhen har få lignende projekter set dagens lys.

Konceptet indebærer dyrkning af små skovområder efter den japanske Miyawaki-metode på steder så små som 16 kvadratmeter, hvor de efter de første par år kan vedligeholde sig selv. Baseret på naturens egne processer, danner skovene et komplekst system med mindst 25 forskellige plantearter, der placeres strategisk for optimal vækst.

Du kan læse mere her.  

Kilde: Sunset Boulevard og Omstilling Nu.