Skole i Frederiksværk skal omdannes til boliger

Halsnæs Kommune har solgt den tidligere Enghave Skole i Frederiksværk til Generous Development og Oliver Grundahl Holding, der vil bygge boliger.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Den tidligere Enghave Skole i Frederiksværk bliver nu omdannet til boliger. Det står klart efter, at Halsnæs Kommune netop har indgået aftale om salg af grunden til Generous Development og Oliver Grundahl Holding.

De skal udvikle et nyt boligområde med navnet “Frikvarteret”.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

I alt skal der bygges 83 boliger i form af både lejligheder rækkehuse i et og to plan med tilhørende fællesarealer og fælleshus.

– Med salget af Enghave Skole får vi nu erstattet de tomme og nedslidte arealer med et nyt og varieret boligtilbud. Dermed sikrer vi den fortsatte udvidelse af boligmassen og bredden af vores boligformer, som er et vigtigt parameter ikke bare for at imødekomme efterspørgslen blandt borgerne men også for at tiltrække flere tilflyttere, udtaler borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen (S).

Aftalen blev underskrevet tirsdag eftermiddag.

– Så er der skrevet under på aftalen om Frikvarteret – og vi glæder os utrolig meget til at komme i gang med at folde alle de gode tanker ud sammen med det team, vi har samlet til at få lavet det bedste projekt i samarbejde med Halsnæs kommune, udtaler ejendomsudvikler Anette Krarup, der er stifter af Generous Development.

– Vi skal i gang med at arbejde med genanvendelse af materialer fra de eksisterende bygninger, og vi ser frem til at samarbejde med skolen om de fælles flader, der er mellem skolen og Frikvarteret. Vi glæder os også til at inddrage borgerne og få deres mening om, hvad Frikvarteret skal kunne.

Når de nye boliger skal opføres, bliver det med bæredygtighed i fokus. Blandt andet vil den tidligere skole blive gennemgået for mulige byggematerialer til genbrug i både bygningsdele og inventar, inden bygningen nedrives. Derudover vil der være fokus på brug af byggematerialer med lavt CO2-aftryk og lang holdbarhed.

Ifølge Generous Development vil det kommende boligområdet blive udviklet med fokus på de små og store fællesskaber, biofaktor, DGNB-certificering og genanvendelse af materialer. Det skal være et grønt boligområde, hvor bygningerne får grønne tage, og fælleshusets placering skal være central.

Når den nye lokalplan for området er færdig påbegyndes nedrivningen af den tidligere skole, og herefter går etableringen af de nye boliger i gang.

Arealerne i Enghaven har stået ubrugte siden Den ny Frederiksværk Skole åbnede dørene sidste år, og bliver altså nu omdannet til nyt boligområde.