Højhuse på Bellahøj kan stå over for nedrivning

Det vil koste 2,6 milliarder kroner at renovere de nedstyrtningstruede højhuse på Bellahøj. Det kan ende med, at de bliver revet ned.

På vegne af boligselskabet SAB, der ejer højhusene på Bellahøj, kunne KAB i marts 2024 afsløre, at det vil koste 2,6 milliarder kroner at renovere de op til 13 etager høje bygninger, som er i fare for at styrte sammen.

Af dokumenter, som SN.dk har fået aktindsigt i, fremgår det nu, at en nedrivning af flere Bellahøjhusene kan komme i spil.

Der peges på en såkaldt “sokkelrenoveringsmodel”, hvor en bygning rives ned til soklen og genopføres. Modellen er eksempelvis blevet anvendt på et højhus i Aalborg.

SN.dk skriver, at dokumenterne stammer fra et møde den 5. april 2024 mellem SAB og et arkitektfirma samt Slots- og Kulturstyrelsen, der bistår Københavns Kommune i forbindelse med sagen.

“Bellahøjhusene er både arkitektonisk og kulturhistorisk et vigtigt område for København. En stor del af kvaliteten ligger i den helhed, som de 28 punkthuse indgår i sammen med landskabet anlagt af C. Th. Sørensen. Derfor er det vigtigt, at boligselskaberne sikrer en grundig undersøgelse af bygningerne, inden man konkluderer noget”, skriver Slots- og Kulturstyrelsen i et skriftligt svar til SN.dk.

Boligselskabet SAB skriver til SN.dk, at man i juni 2024 vil informere beboerne i højhusene om, hvad der skal ske fremadrettet.