Hostelkæde i København vil være CO2-neutral om to år

Kæde med to hostels i København vil spare 30 procent af energien allerede i år og sigter mod at være CO2-neutral i 2025.

Administrerende direktør for A&O Hostels i Danmark, Kasper Rønnow. Foto: PR.
Administrerende direktør for A&O Hostels i Danmark, Kasper Rønnow. Foto: PR.

De høje energiomkostninger har fået A&O Hostels til at gå i gang med initiativer, der skal sænke energiforbruget med 30 procent. Det oplyser hostelkæden i en pressemeddelelse.

– Med de fortsat meget høje omkostninger til elektricitet, olie, gas og varme er det vigtigere end nogensinde at finde måder at spare energi på vores hostels. Fra i år vil vi sigte efter at reducere vores energiforbrug med 30 procent, siger hostelkædens administrerende direktør i Danmark, Kasper Rønnow.

For at nå målet har A&O Hostels sat flere energibesparende tiltag i søen på sine københavnske hostels på Nørrebro og i Sydhavnen.

A&O Hostels på Nørrebro i København. Foto: PR.
A&O Hostels på Nørrebro i København. Foto: PR.

En stor del af kædens energiforbrug relaterer til temperaturen på de to hostels med i alt 1.300 senge. Derfor vil kæden skrue ned for temperaturen i offentlige områder såvel som på værelserne.

A&O er begyndt at anvende flere termostater, der skal regulere varmen, og så vil kulden også blive reduceret en smule i freezer-systemer og store køleskabe. De forventede besparelser inden for varmeenergi og el forventes at lande på 30 procent.

– Herudover anser vi det for muligt at spare yderligere 15 procent ved at indføre foranstaltninger såsom fototermisk energi og bygningsisolering, tilføjer Kasper Rønnow.

Et andet initiativ har været overgangen til LED-belysning i stedet for traditionelle elpærer.

– Ifølge vores beregninger betaler udskiftningen af en halogenlampe med LED-lys sig selv ind efter blot et år, hvis belysningen brænder fire timer om dagen, tilføjer direktøren.

CO2-neutral i 2025

A&O Hostels i København. Foto: Lasse Gammelfjord.
A&O Hostels i København. Foto: Lasse Gammelfjord.

Det mindre energiforbrug skal desuden ses i lyset af, at A&O Hostels planlægger at være den første CO2-neutrale hostelkæde i 2025.

De nye tiltag følger således en generel energispareplan, som allerede er implementeret på flere hostels i Tyskland.

Her har A&O Hostels gennemført energirenoveringer, blandt andet ved gå over til fjernvarme, udskifte vinduer og tage samt isolere husfacader og rør. Og opgraderet til LED-lys, hvor det har været muligt.

Gæster opfordres til at spare energi

A&O Hostels i København. Foto: PR.
A&O Hostels i København. Foto: PR.

A&O Hostels vil desuden opfordre gæsterne til at spare energi ved at give information om energibesparende tips.

– Vi tror på, at vi ved at arbejde sammen med vores gæster og få dem til at udvise almindelig sparehensyn og grøn omtanke kan gøre en betydelig forskel for at reducere vores energiforbrug og beskytte miljøet, siger Kasper Rønnow.

A&O Hostels meddeler, at kæden vil fortsætte med at implementere bæredygtig praksis på alle sine 40 hotels i Europa.