Ilva med omsætning på 1,7 milliarder

Boligkæden Ilva fastholder en høj omsætning og går endnu en gang ud af regnskabsåret med sorte tal på bundlinjen.

For andet år i træk leverer Ilva en omsætning på lidt over 1,7 milliarder kroner. Resultat lyder på 91 millioner kroner trods den historisk lave forbrugertillid og den store usikkerhed i markedet, som eftervirkningerne af corona og krigen i Ukraine har affødt.

Sidste års resultat lød tilsvarende på 1,7 milliarder kroner i omsætning og et resultat på 100 millioner kroner. Det skriver boligkæden i en pressemeddelelse.

– Set i lyset af et år med stigende usikkerhed blandt forbrugerne, er vi meget tilfredse med vores resultat, lyder det fra administrerende direktør i Ilva, Martin Hallund.

Særligt i sidste kvartal af det forskudte regnskabsår har Ilva kunnet mærke den usikkerhed, som har ramt forbrugerne. Det kom blandt andet til udtryk i antallet af kundebesøg hen over sommeren, hvor mange danskere prioriterede at rejse udenlands efter et par år med coronarestriktioner, skriver boligkæden.

På trods af den fortsatte usikkerhed i markedet, fastholder Ilva kædens vækststrategi. Foruden to nye bolighuse i Danmark er der også fokus på udvidelse af kæden i Sverige.

– Vi holder fast i vores planlagte ekspansion i Sverige, og har i seneste regnskabsår åbnet tre nye svenske bolighuse i henholdsvis Kristianstad, Halmstad og Helsingborg, fortæller Martin Hallund.

Med den eksisterende butik i Malmø er Ilva nu oppe på fire svenske bolighuse og målet er at fordoble det antal i løbet af det kommende regnskabsår.

Også på den digitale front går Ilva efter vækst. Onlinesalget udgjorde 14 procent af omsætningen i det seneste regnskabsår. Til sammenligning lå dette tal på otte procent før coronapandemien.

Ny mand på posten

Det er første gang, at Ilva præsenterer regnskab med Martin Hallund i spidsen. Han overtog posten som administrerende direktør efter Rami Jensen den 1. september 2022. Han har dog været en del af Ilva og det tidligere Idémøbler i mere end 25 år.

I sin seneste rolle som Retail Director har han været helt tæt på udarbejdelsen af den strategi, som over de senere år har vendt markante underskud til overskud på bundlinjen hos Ilva. Hvad fremtiden bringer, er dog svært at spå om, siger Martin Hallund.

– Hvis du havde spurgt mig sidste år, hvad forventningerne til det netop afsluttede regnskabsårs var, tror jeg ikke mange kunne have forstillet sig den virkelighed, der har ramt os alle, siger han.

– Men vi holder fast i vores strategiske kurs på den lange bane og med endnu et godt regnskabsår i ryggen, er Ilva godt rustet til fremtiden, lyder det fra Martin Hallund.