Iveco og E.ON indgår stor aftale om lade-infrastruktur i Skandinavien

Iveco og E.ON indgår samarbejdsaftale om en opgradering af infrastrukturen i Skandinavien til el-køretøjernes indtog.

Iveco har indgået en ny samarbejdsaftale med energiselskabet E.ON. Sammen vil de bidrage til en opgradering af infrastrukturen i Skandinavien til el-køretøjernes indtog. Det skriver de to parter i en pressemeddelelse.

Iveco har for nyligt lanceret den nye elektriske varebil, Iveco eDaily. Med samarbejdet kan kunden få en samlet løsning, hvor Iveco leverer køretøjet, og E.ON leverer og supporterer Iveco-kunderne med el-ladestandere i hele Skandinavien.

– Transportbranchen står over for en stor omstilling, og opladningen kan virke som en udfordring. Det skal passe ind i logistikken og transportmønsteret, så det kræver ofte skræddersyede løsninger. Netop derfor er dette en vigtig aftale for os. Sammen med E.ON går vi forrest og kan nu levere en komplet elektrisk løsning med både Iveco eDaily og opladning, udtaler Kåre Neergaard, Business Line Manager for Light, Medium & Heavy lastbiler hos Iveco North Europe & Baltics, i meddelelsen.

– Markedet for varebiler går den eldrevne vej, og vi forventer, at markedsandelen for elektriske varebiler i Danmark vil stige kraftigt de kommende år. I Danmark er den lige nu kun på 6 procent. Men salget af varebiler stiger hver måned, og der er ikke nogen tvivl om, at det er den vej, det går.

På trods af de ellers positive spådomme for markedet for elektriske køretøjer halter lade-infrastrukturen stadig efter.

Iveco og E.ON indgår stor aftale om lade-infrastruktur i Skandinavien. Foto: PR.
Iveco og E.ON indgår stor aftale om lade-infrastruktur i Skandinavien. Foto: PR.

Derfor er det nye samarbejde også for E.ON et vigtigt skridt i udviklingen og målet om at forbedre lade-netværket i de nordiske lande.

– Vi arbejder kontinuerligt med den grønne omstilling af transportbranchen, og nu er tiden kommet til at få de tungere køretøjer over på el. Med Ivecos kommende sortiment af tungere køretøjer på el vil det blive nemmere for transportvirksomheder at vælge el. Vores fælles mål er at gøre omstillingen til elektriske køretøjer nem for Iveco-kunder. Det vil vi blandt andet opnå ved at gøre det muligt for kunderne at lade der, hvor behovet er, for eksempel hvor bilerne læsses eller overnatter, udtaler Christian Halleløv, Head of Global eTransport hos E.ON.

I fællesskab har Iveco og E.ON udarbejdet tre pakker, som de tilbyder Iveco eDaily-kunderne: en lille, en mellem og en stor. Pakkerne inkluderer blandt andet en løsning tilpasset det behov, kunden måtte have for at tilføje eller fjerne batterier, når bilen er købt, så kunden kan optimere kilometertal og lastekapacitet.